Detaliul surprinzator la care trebuie sa fii atenta ca sa ai o imunitate buna. Sfatul unui specialist

1
De Maria Constantin
27 dec. 2021

Legatura stransa dintre intestine si sistemul imunitar este recunoscuta. Sustinerea bacteriilor bune din intestine depinde in mare parte de un element esential al dietei noastre.

O dieta echilibrata, miscare constanta, somn de calitate – aceste obiceiuri pot contribui la intarirea sistemului imunitar. Insa tuturor ne-ar prinde bine un ajutor in plus acum. Medicul alergolog si imunolog Heather Moday dezvaluie un detaliu neasteptat pe care trebuie sa ne concentram ca sa ne intarim imunitatea.

„Daca vrei sa-ti faci un bine, uita-te la cat de multe fibre introduci in dieta zilnica”, a spus ea in podcast-ul realizat de Mind Body Green.

De ce sunt esentiale fibrele pentru imunitate

Statistica este elocventa: aproximativ 70% din sistemul imunitar rezida in intestine. Microbiomul influenteaza direct imunitatea si este hranit de fibre. In privinta acestora, se aplica o regula simpla: cu cat mai multe, cu atat mai bine!

Fibrele sustin bacteriile bune din intestine. „Daca acestea nu sunt bine hranite, nu se inmultesc si nu-si pot indeplini rolul de a ne ajuta in reglarea sistemului nostru imunitar”, a explicat Moday.

Cum sa consumi mai multe fibre

In primul rand, Moday recomanda sa-ti urmaresti, pe cat posibil, consumul de fibre. Odata ce iti cunosti rutina, Moday spune ca e usor sa adaugi mai multe fibre in consumul zilnic: „Imi plac semintele de in. Daca sunt foarte ocupata, iau o lingurita de seminte de in si le arunc in smoothie-ul meu sau in salata. Imi plac si semintele de chia, care au, de asemenea, cateva beneficii pentru satietate”, a explicat ea.

Heather Moday consuma si cartofi dulci, cartofi rosii si pastarnac, dar si avocado si zmeura, „care sunt surprinzator de bogate in fibre”.

Alimentul bogat in proteine pe care un nutritionist il consuma zilnic pentru vitalitate si imunitate de fier

Beta-glucanul din unele suplimente alimentare antreneaza si el raspunsul natural al sistemului imunitar

Si acesti micronutrienti sunt esentiali pentru imunitate: zinc, vitamina C, vitamina D3, Quercetina. „Quercetina a devenit populara zilele acestea – este un antioxidant sanatos si un element esential pentru sustinerea imunitatii”, a spus Moday.

Foto: depositphotos.com