Fiecare grupa de sange te face mai vulnerabil in fata anumitor boli. Afla predispozitiile grupei tale, cum iti influenteaza sanatatea

1
De Cristina Tudor
5 aug. 2019

Grupele sanguine, spun medicii, si sistemul imunitar sunt corelate, practic ele se influenteaza reciproc.

Cu alte cuvinte, grupele sanguine sunt elemente de baza ale sistemului nostru imunitar. Este indicat sa cunosti caracteristicile hematolologice ale fiecarei grupe de sange pentru a influenta cresterea imunitatii.

Grupa sangvina arata toate caracteristicile sangelui unei persoane, in functie de prezenta sau absenta aglutinogenului la nivelul eritrocitelor. De asemenea, fiecare grupa are propriul antigen, cu proprietati chimice unice, gata de actiune atunci cand sesizeaza prezenta in organism a unui antigen strain. Practic, raspunsul firesc al antigenului grupei sangvine, fata de intrusi, consta in formarea de anticorpi, mai exact in proteine imunoglobulinice care au rolul de a distruge microbii.

Daca dorim ca aceasta reactie a organismului sa fie cat mai prompta, sistemul imunitar trebuie sa fie intr-o stare buna de functionare. De aceea, daca vrem sa crestem imunitatea organismului este foarte important sa avem un stil de viata sanatos, alcatuit dintr-o alimentatie sanatoasa, exercitii fizice adecvate grupei de varsta.

Practic, de proprietatile hematologice ale fiecarei grupe de sange depinde cum actioneaza sistemul imunitar cand intra in contact cu virusurile, bacteriile si afectiunile provocate de acestea.

Grupa 0.

Persoanele cu aceasta grupa au o consistenta mai subtire a sangelui, un sistem imunitar puternic, secretii bogate ale acizilor in stomac si, in general, sunt longevive. Insa, persoanele care au aceasta grupa sanguina au anumite sensibilitati la alergeni si predispozitii pentru afectiuni precum sunt astmul, hipotiroidism, dar si afectiuni ale sistemului digestiv din cauza aciditatii gastrice crescute. In cazul acestor persoane este recomandata o dieta cu putina carne grasa si bogata in peste. Este indicat sa se consume lactate si fructe cu moderatie. Exercitiile fizice trebuie sa fie de tipul celor intense – aerobic, jogging.

Grupa A.

Persoanele care au aceasta grupa sanguina sunt vulnerabile in fata infectiilor respiratorii. De asemenea, sunt predispuse riscului de a dezvolta boli cardiovasculare, diabet zaharat sau anumite tipuri de cancer. Totodata, oamenii cu grupa A au un nivel mai mare de cortizol, hormonul stresului, in organism. In cazul acestor indivizi este recomandata alimentatia de tip vegetariana. Activitatile fizice ideale pentru ei sunt exercitiile de tip yoga sau pilates.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei

Foto: Shutterstock.com