Gandul despre boala atrage boala. Cele mai bune tehnici pentru liniste si sanatate interioara

1
De Cristina Tudor
28 mart. 2020

Mesajele transmise de o autoritate catre omul de rand sunt hipnotizante, deoarece vin de la o entitate superioare catre una inferioara.

Fie ca vin de la doctor, judecator, politie, titluri din mass-media sau un guvernator – toate produc un efect cu bataie lunga in mintea si inima omului care asculta: “Urgent, Grav, Incurabil, Inoperabil, Agresiv, Invaziv, Metastaza, Mortal, Boala, Virus” si multe altele conduc la o memorare cu influenta negativa in actiunile viitoare ale omului.

In opinia psihologului Alexandru Plesea, cunoscut opiniei publice drept Antrenorul Mintii, aceste cuvinte vor fi intiparite in memorie si ca urmare reactiile si raspunsurile omului vor veni din teama, si nu din curaj. “Totusi, omul are puterea sa isi controleze functiile: isi poate observa degetul care gliseaza acum pe telefon, ochii care isi muta directia, vocea care vorbeste, inima care bate si emotia / simtirea pe care o are fata de ceea ce citeste. Daca aceste functii si le poate observa si controla, atunci frica se diminueaza si incepe sa dispara direct proportional cu autocontrolul. E pe verificate”, explica psihologul Alexandru Plesea.

Tehnici pentru liniste si sanatate interioara

Pentru a ajuta frica sa dispara si sa instalam incet si bine randuirea linistii interioare, specialistul ne recomanda o serie de 10 exercitii:
1. Maxim 15 minute de TV / Radio / Internet cu stiri pe zi – exact ce ne intereseaza
2. In discutiile cu cei dragi, se va evita subiectul de care amandoi avem frica
3. Stam cu atentia la ce vrem, nu la ce vine / apare
4. Gandul despre boala atrage boala. Gandul fiind o forta, el trebuie sa fie productiv, nu distructiv

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Zac Durant/Unsplash