Glicemia crescuta intretine infectiile in organism – cele mai bune solutii naturale pentru hiperglicemie

1
De Cristina Tudor
10 oct. 2020

Un nivel crescut al glicemiei reprezinta un factor ce indica predispozitia la diabet.

Glicemia crescuta, chiar fara sa suferiti inca de diabet, intretine orice infectie, din organism, inclusiv pe cea cu noul coronavirus.

„In fata oricarei infectii, diabeticii sunt predispusi sa faca o forma mai grava a oricarei infectii virale bacteriene, dar vorbim aici de diabet si obezitate, sunt doi factori de prognostic prost pentru pacientii infectati cu SARS CoV 2”, a precizat dr. Razvan Vasilescu, medic primar diabet, Spitalul Colentina, pentru stirileprotv.

O glicemia normala inainte de masa nu trebuie sa depaseasca 100mg/dl, iar glicemia la doua ore dupa masa nu trebuie sa depaseasca 140mg/dl. O glicemie intre 100 si 126mg/dl inainte de masa si intre 140 si 200mg/dl dupa masa arata o tulburare a metabolismului glucidic care, de obicei, precede diabetul.

Glicemie crescuta: simptome

O glicemie pe nemancate mai mare de 126mg/dl sau o glicemie mai mare de 200mg/dl oricand in timpul zilei indica instalarea diabetului zaharat.

Atunci cand glicemia depaseste 300 mg/dl (16.7 mmol/L) apare senzatie de greata. Daca glicemia depaseste aproximativ 360 mg/dl (20 mmol/L), pe langa greata mai pot apare si varsaturi. Consumul de bauturi racoritoare pentru setea indusa de glicemia mare poate accelera procesul de deshidratare si de aparitie a fenomenelor de greata si varsaturi.

Nutritionistii spun ca glicemia este influentata de cantitatea de glucoza care se afla in sange, aceasta provenind din glucidele sau carbohidratii ce se gasesc in numeroase alimente de baza, de la paine, seminte, orez, cartofi pana la fructe, legume, cereale si paste fainoase. Din acest motiv este necesara o atentie sporita in ceea ce priveste aportul de zaharuri. O modalitate buna pentru a controla nivelul glicemiei si a preveni oscilatiilor majore din sange consta in consumul de alimente care scad glicemia.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.