Greselile zilnice care provoaca boli de tiroida

1
De Cristina Tudor
30 ian. 2021

Tiroida este o glanda importanta a corpului deoarece e responsabila de producerea hormonilor necesari metabolismului.

Asta inseamna ca atunci cand acesti hormoni nu sunt suficienti, organismul nu va functiona corect si nu va putea arde caloriile.

Afectiuni tiroida cauze

1. Sedentarismul

Obisnuiesti sa petreci peste 5 ore din zi stand pe scaun? Nu ai inca un program de sport la sala sau acasa? Ai o viata sedentara? Ei bine, trebuie sa stii ca exercitiile fizice ajuta glanda tiroida sa isi exercite functiile.
Mai mult decat atat, surplusul de kilograme afecteaza tiroida. O viata activa si un program de miscare ajuta la mentinerea greutatii normale – un plus pentru sanatatea tiroidei.

2. Cofeina

Orice exces este daunator. E valabil si in cazul bauturilor care contin cofeina. Prea multa cofeina afecteaza, printre altele, glanda tiroida.

3. Alcoolul

Alcoolul este un dusman pentru multe organe, precum creierul, ficatul, inima, rinichii, tiroida etc. Alcoolul poate distruge neuroni din creier, poate produce asa-numita „inima de bou”, conduce la steatoza hepatica pana la hepatita alcoolica, afecteaza rinichii, dar si glanda tiroida.
Este indicat sa consumati alcool ocazional, saptamanal sau chiar mai rar, cand este indicat sa alegeti bauturile alcoolice naturale.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Shutterstock.com.