Grupa de sange iti arata daca ai risc de cancer sau de Alzheimer

1
De Cristina Tudor
16 sept. 2020

Grupa de sange si riscul de boli. Fiecare grupa sanguina este corelata cu un risc mai mare de aparitie a anumitor boli, sustin unii oameni de stiinta.

Persoanele care au grupa de sange 0 au un risc mai mic de a avea probleme cardiovasculare.

Cei cu grupa 0 de sange au niveluri mai mici ale unei proteine care joaca un rol important in coagularea sangelui si formarea de cheaguri de sange care pot cauza atacuri de cord si accidente vasculare cerebrale, este de parere Kristine Alexander, cercetator la Universitatea din Vermont.

De asemenea, un studiu arata ca persoanele cu grupa 0 de sange traiesc mai mult decat cele cu alta grupa.

Grupa de sange si riscul de boli

Cat despre persoanele cu grupa de sange AB, acestea au un risc mai mare de a suferi de probleme cu memoria pe masura ce imbatranesc. Aproximativ 4% din populatia lumii are grupa de sange AB, iar un studiu al cercetatorilor americani sugereaza ca ar putea exista o legatura intre aceasta grupa sangvina rara si instalarea, in a doua parte a vietii, a tulburarilor cognitive, comparativ cu celelalte grupe de sange.

De asemenea, cercetari recente au relevat ca persoanele care au grupele de sange A sau B au un risc mai mare de a se imbolnavi de malarie, comparativ cu cei cu grupa 0. Cat priveste riscul de cancer, cei ce au grupa de sange 0 prezinta un risc mai mic de a face cancer gastric.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.