Meniul recomandat de un nutritionist pentru bolnavii de coronavirus

1
De Cristina Tudor
8 dec. 2020

In contextul epidemiei actuale, medicii nutritionisti recomanda un meniu mult mai bogat si mai sanatos pentru acesti bolnavi.

„Ce mi-am adus eu aminte de la pacientii internati la noi, tuturor le era foame. Iar prima oara cand am intrat la COVID, era un grup de pacienti de la Universitar, era ora 11.00, si asta mi-au reclamat. Ca lor le e foame. De ce nu le venise inca mancarea”, spune profesorul Cristian Baicus, medic primar medicina interna, care a fost infectat cu COVID la inceputul pandemiei si astfel a fost nevoit sa se interneze in spital.

Bolnavii de covid-19 au pofta mai mare de mancare

„Cu siguranta este si din cauza bolii. Orice situatie acuta creste putin rata metabolica de repaos si necesarul de calorii de calitate, probabil din cauza febrei dar si din cauza medicamentelor. Iar toate aceste medicamente pot irita mucoasa gastrica si pot da aceasta senzatie de foame”, a precizat dr. Laura Ene, medic primar Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Pe langa tratamentul aferent fiecarui bolnav, in procesul de vindecare un rol extrem de important il joaca si alimentatia.

Meniul actual al unui bolnav internat in spital

Meniul 1

mic dejun: unt, gem, biscuiti, ceai, chifla
pranz: ciorba de varza, mancare fasole galbena, chifla
cina: pilaf sarbesc, chifla

Meniul 2

mic dejun: unt, branza de vaci, biscuiti, ceai, chifla
pranz: ciorba de legume, ostropel de pui cu piure, chifla
cina: mancare de mazare, chifla

Meniul recomandat de un nutritionist este complet diferit. Acesta consta in…

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Shutterstock.com.