Nutritionist: Alimente pe care trebuie sa le eviti in post. Cum mananci echilibrat?

1
De Cristina Tudor
16 feb. 2021

In contextul pandemic actual, este esential sa ii oferim organismului nutrientii necesari pentru a-l ajuta sa lupte impotriva agentilor infectiosi.

Indiferent de motivul pentru care ai ales sa tii post, este necesar sa stii cum mananci echilibrat si sanatos. Nutrientii din produsele de origine animala necesita un inlocuitor potrivit, pentru a nu priva organismul de substante nutritive si vitamine esentiale. Ce alimente eviti in post?

Alimentatia este unul dintre factorii principali care influenteaza modul de functionare a sistemului imunitar. Acesta este intarit si sustinut de o multitudine de nutrienti esentiali, vitamine si minerale. In timpul postului, trebuie sa ai grija cum inlocuiesti nutrientii care, in mod normal, sunt obtinuti din hrana de origine animala. De asemenea, este important sa stii ca, desi par inofensive, o serie de alimente iti pot face mai mult rau decat bine. Ce alimente eviti in post?

Mihaela Bilic, renumit nutritionist si expert in boli metabolice, explica pentru Digi24 ce alimente ar trebui sa optam in timpul postului si, de asemenea, ce ar trebui sa evitam.
„In afara postului spunem ca mancam „de dulce”. Dar zaharul nu este reglementat in post. Prima mea recomandare pentru persoanele care tin post este sa nu faca exces de zahar, sa nu consume in exces produse dulci, pentru ca zaharul este nu un nutrient, ci mai degraba un condiment in viata noastra. Riscam, in momentul in care nu avem alte alimente care sa ne fie pe plac, sa dam iama in dulciuri. Or, asta nu e un beneficiu pentru organism.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.