Obiceiuri nesanatoase care distrug sistemul imunitar

1
De Cristina Tudor
6 ian. 2021

Sistemul imunitar este bariera naturala a organismului care ne protejeaza de agentii patogeni daunatori.

Cu toate acestea, functionarea sa normala poate fi influentata de anumite obiceiuri nesanatoase ce pot diminua rezistenta sistemului imunitar in fata anumitor afectiuni. Ce schimbari ale stilului de viata te ajuta sa ai o imunitate puternica?
Anumite obiceiuri nesanatoase pot influenta in mod negativ sistemul imunitar si capacitatea sa maxima, potrivit Adevarul. Un stil de viata sanatos este important atat pentru sanatatea generala, cat si pentru mentinerea unei imunitati puternice. Iata ce pasi trebuie sa urmezi pentru a imbunatati bariera naturala de protectie a organismului!

Odihniti-va suficient si nu ignorati oboseala

Somnul este un element esential in regenerarea organismului. Pe langa beneficiile asupra starii psihice si emotionale, odihna ii ofera corpului ragazul necesar pentru a se reface dupa o zi plina de activitati.

Igiena corespunzatoare

Igiena corespunzatoare a corpului reduce riscul de a contracta diferiti agenti patogeni. Igiena mainilor este principalul mod prin care virusurile si bacteriile sunt eliminate inainte de a patrunde in organism prin ochi, nas si gura.

Adopta un stil de viata sanatos

Atat alimentatia cat si rutina zilnica de miscare sunt factori importanti ce contribuie la mentinerea unui sistem imunitar puternic. Consumul de alimente proaspete, precum cel al fructelor si legumelor, este esential pentru un organism sanatos. De asemenea, exercitiile fizice zilnice sunt recomandate pentru a intretine functiile normale ale corpului.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.