7 semne ca vei trai pana la 100 de ani

1
De Cristina Tudor
23 nov. 2019

In prezent exista peste 110.000 de persoane care au implinit varsta de 100 de ani la nivel mondial. Descopera ce iti arata ca ai putea fi si tu una dintre ele.

Poate ca 100 de ani ti se pare o varsta impresionanta, dar poti trece de acest prag daca ai un stil de viata util pentru prevenirea imbolnavirilor si care favorizeaza bucuria si optimismul. Fiecare clipa este pretioasa, iar semnificatia momentelor speciale este cu atat mai importanta pe masura ce serbezi mai multe zile de nastere.

Iata care sunt semnele ca vei ajunge la 100 de ani:

1. Te simti mai tanar decat varsta din calendar

Ai senzatia ca ai 35 de ani cand, de fapt, ai implinit deja 55? Este un lucru foarte bun pentru longevitate, potrivit unui studiu realizat in Marea Britanie. Astfel, persoanele care se simt cu cel putin 6 ani mai tinere decat sunt au un risc de deces mult mai redus intr-un interval de 10 ani fata de cele care isi accentueaza greutatile specifice varstei reale. Daca te simti mai in varsta decat esti riscul de deces va creste cu pana la 41%.

2. Consumi multe fructe si legume

Persoanele care consuma des fructe si legume au un risc de deces cu 46% mai scazut fata de cele care le mananca foarte rar, potrivit unui studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea din Michigan. Locuitorii din Okinawa, Japonia, sunt o dovada clara a eficientei unui meniu bazat pe aceste doua ingrediente pentru ca la fiecare 10.0000 de persoane 50 au peste 100 de ani. Cei mai in varsta locuitori din Okinawa au consumat toata viata o dieta bazata pe produse vegetale si aproape toti au propria gradina.

3. Ai un stil cu totul special

„Cei care au ajuns la 100 de ani au si trasaturi de personalitate care ii diferentiaza de restul persoanelor. Bucuria pentru lucrurile marunte, optimismul, capacitatea de adaptare la schimbari si flexibilitatea sunt esentiale pentru evitarea stresului si a anxietatii, favorizand longevitatea”, explica dr. Rosanne Leipzig, medic geriatru din New York.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Getty Images.