6 semne care iti arata ca nu faci suficienta miscare

1
De Cristina Tudor
9 mai 2021

Atunci cand ne gandim ca trebuie sa facem sport, cei mai multi dintre noi avem in minte antrenamente epuizante la sala, ture infinite de alergat prin parc sau ore intense de aerobic.

Poate de aceea avem si tendinta de a le tot amana. Dar sa faci miscare nu inseamna neaparat sa-ti „dai sufletul” in timpul unui antrenament. Chiar si o plimbare de zece minute in aer liber poate face minuni pentru organism. Iata cateva semne care iti arata ca trebuie sa faci mai multa miscare:

Ai pungi sub ochi

O viata sendentara, impreuna cu un consum exagerat de sare, sunt principalii factori care duc la retentia de apa. Pungile de sub ochi apar si din cauza unei perioade prelungite de stat in pat, mai ales daca dormi pe o perna joasa. Activitatea fizica, chiar si moderata, te va ajuta sa elimini acumularea de apa in tesuturi, inclusiv de la nivelul ochilor. Exercitiile fizice cu intensitate moderata, precum yoga sau pilates, sunt o alegere buna daca nu iti plac activitatile cardio precum alergatul sau antrenamentele fizice la sala.

Esti constipata

Exercitiile fizice sunt importante pentru un tranzit intenstinal adecvat. Daca petreci mult timp pe scaun, dureaza mai mult timp ca mancarea si rezidurile produse in urma digestiei sa traverseze intestinul gros. Prin urmare, cantitatea de apa absorbita la nivelul colonului este limitata, rezultatul fiind constipatia. Activitatea fizica regulata imbunatateste digestia si tranzitul intestinal. Chiar si cinci minute de activitate fizica moderata te vor ajuta sa previi constipatia.

Ai probleme de memorie

Daca ti se pare ca memoria ta pe termen scurt este afectata, inseamna ca ar trebui sa faci mai multa miscares. In cadrul unui studiu, cercetatorii au descoperit ca persoanele care au un stil de viata sedentar prezinta schimbari structurale la nivelul creierului, in zona lobului temporal. Acesta este responsabil pentru memorare.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Unsplash.com.