Tratamente impotriva anxietatii. Ai incredere in puterea lor!

Alex Rosieanu
1
De Cristina Tudor
25 iun. 2018

Anxietatea poate fi definita ca o alarma a organismului care intampina o situatie stresanta. Cand factorii de stres declanseaza des alarme, avem nevoie de ajutor specializat. Pana la consult, iata cateva tratamente impotriva anxietatii!

Sunt tratamente impotriva anxietatii, alternative pentru metodele alopate. Acestea au efecte vindecatoare confirmate cu tarie de-a lungul timpului. Totusi, daca starile anxioase persista de ceva vreme, iti recomand un consult medical avizat. Aceste tratamente impotriva anxietatii, recomandate de popsugar.com, pot aduce beneficii organismului, insa e posibil sa diminueze intensitatea bolii doar pe termen scurt.

Anxietate – simptomele care te ajuta s-o recunosti!

S-ar putea ca dupa ce citesti simptomele, sa ti se para ca si tu te confrunti din cand in cand cu anxietatea. Din fericire, cu mici ajustari in rutina zilnica poti preveni unele momente neplacute. Insomnia, starea de neliniste, hipervigilenta, iritabilitatea, agitatia, toate sunt simptome des intalnite si sunt asociate cu anxietatea. De asemenea, afectiunea e semnalata prin transpiratie abundenta, senzatie de nod in gat, dificultate la respiratie, diaree, tremuraturi, dureri.

Stiai ca una din trei persoane din America de Nord sufera de o forma sau alta de anxietate la un moment dat in viata? Tratamentul acestei boli presupune costuri importante, asa ca descoperirea unor metode alternative accesibile si fara reactii adverse este esentiala. Pana acum, au iesit la iveala beneficiile aduse de aromaterapie, fitoterapie, floriterapie, reflexoterapie, presopunctura si nu numai. Toate pot intra in competitie directa cu tratamentele medicamentoase. Ca sa beneficiezi de maximum de beneficii din partea lor, solicita indicatii medicilor cu competente in aceste domenii. Dupa ce intri in posesia unor cunostinte avizate, vei putea de una singura sa tratezi anxietatea sau sa o tii sub control.

Tratamente impotriva anxietatii bazate pe uleiuri esentiale

Trei uleiuri esentiale au dovedit proprietati deosebite in tratarea tensiunii acumulate de organism. Acestea sunt uleiul esential de trandafir, uleiul de tamaie si uleiul esential de lavanda.

Le poti pulveriza in aer, atunci cand simti ca starea de anxietate te controleaza agresiv. Iti va schimba dispozitia in doar cateva momente si o va inlocui cu un sentiment de bunastare. De asemenea, poti masa pielea cu doua-trei picaturi din aceste uleiuri, la nevoie.

Impune-ti sa gandesti pozitiv

Tehnica de schimbare a mentalitatii, adica sa nu mai pui raul in fata, ci sa vezi partea plina a paharului ajuta enorm. Poti incerca de una singura sa pui in practica sau poti solicita ajutorul unui terapeut. Important este sa beneficiezi de efectele acestei tehnici.

Ajustari in stilul de viata

Esti pe drumul cel bun in tratarea anxietatii, atunci cand decizi sa adopti o dieta sanatoasa, echilibrata nutritional. Este crucial pentru vindecare si timpul de odihna. Asigura-te ca dormi sapte-opt ore pe noapte. Timpul de relaxare si odihna insuficient favorizeaza declansarea anxietatii.

Nu uita sa te hidratezi! Apa este vitala pentru sanatatea fizica, dar mai ales psihica. Cand nivelul de apa scade, creierul sufera si activitatea cerebrala incepe sa dea erori.

Practica un sport sau calatoreste, orice ai face, important este sa nu devii sedentara. Miscarea lupta impotriva anxietatii, te energizeaza si revigoreaza.

Yoga

Conectandu-te cu respiratia si intreg corpul prin yoga poti diminua simptomele anxietatii. Aceste trei pozitii yoga te pot ajuta, si anume: postura copilului, postura arborelui si postura statului in cap.

Fara indoiala, cand spui yoga nu te poti gandi la o activitate usor de pus in practica. Totusi, te invit sa mergi la cateva sedinte, ca sa te convingi de beneficiile aduse psihicului, mai ales, si fizicului.

Studii ale caror concluzii au fost publicate in Jurnalele de Psihiatrie au scos la iveala beneficii importante ale yoga, cum ar fi reducerea anxietatii, dar si a stresului. Yoga te conecteaza cu starea de spirit, te ajuta sa-ti gestionezi mai eficient emotiile si sa faci fata mai usor situatiilor dificile.