Unul dintre cele mai eficiente teste pentru cancerul de col uterin e gratuit la aceste laboratoare

1
De Cristina Tudor
25 oct. 2020

Synevo Romania lanseaza o campanie nationala de preventie a cancerului cervical.

Astfel, in perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021, compania va organiza mai multe actiuni de informare adresate pacientelor si cadrelor medicale oferind un pachet de screening pentru cancerul cervical, in cadrul caruia testul CINtec® PLUS poate fi accesat gratuit de pacientele cu rezultat pozitiv la testul cobas​®​ HPV.

Test gratuit cancer de col uterin

Pana la 80% din cazurile de cancer de col uterin pot fi prevenite prin programe organizate de screening. Un studiu realizat de Synevo Romania in parteneriat cu Kantar TNS, pe un esantion de femei mediul urban, cu varste intre 18 si 64 de ani, arata ca o treime dintre femeile active sexual nu au efectuat niciun control ginecologic in ultimul an. Lipsa unor probleme vizibile, a timpului sau a unei recomandari din partea medicului ginecolog, costurile si disconfortul din timpul recoltarii sunt principalele motive care au contribuit la frecventa redusa a testelor de screening. Asocierea intre infectia HPV si dezvoltarea cancerului cervical nu este corect identificata decat de una din trei femei chestionate, aspect care diminueaza beneficiul perceput al testarii HPV.

„Dorim sa intervenim cu toate instrumentele de care dispunem pentru reducerea incidentei cancerului de col uterin in Romania – cea mai mare la nivelul Uniunii Europene – prin campanii de comunicare adresate medicilor si pacientelor, oferte comerciale si studii care ofera tuturor celor implicati o imagine clara asupra obstacolelor intalnite si evidentiaza nivelul de informare privind riscurile si modalitatile de preventie. Synevo Romania este aproape de profesionistii in domeniul sanatatii si pacientele din tara, oferind informatii rapide si sigure pe baza carora pot fi luate cele mai bune decizii medicale”, a declarat doctor Antoanela Curici, director medical Synevo Romania.

Pachet de testare cancer de col

Pachetul de screening pentru cancer cervical oferit de Synevo Romania pacientelor in intervalul octombrie 2020 – ianuarie 2021 cuprinde un test PAP in mediu lichid si un test cobas​®​ HPV ADN pentru detectarea tulpinilor cu risc crescut, cu identificarea genotipurilor 16, 18. Pacientele cu rezultat pozitiv HPV primesc gratuit testul CINtec​​®​ PLUS (pretul de lista al acestuia este de 370 de lei). Costul total al pachetului de screening oferit de Synevo este de 268 de lei. Pacientele pot accesa oferta in toate cele 72 de centre Synevo din Bucuresti si din tara, unde se recolteaza probe ginecologice. Probele sunt analizate cu ajutorul unui echipament de ultima generatie cobas® 6800, cu o capacitate de procesare de peste 500 de probe/zi.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Getty Images.