Angelina Jolie s-a certat cu Brad Pitt din cauza lui Harvey Weinstein

1
De Maria Constantin
8 sept. 2021

Actrita a marturisit ca a avut discutii aprinse cu fostul ei sot fiindca acesta a continuat sa lucreze cu producatorul american acuzat de viol.

Intr-un interviu publicat de suplimentul de weekend al cotidianului britanic The Guardian, Angelina Jolie a vorbit despre hartuirea la care a fost supusa in 1998, cand a lucrat cu Harvey Weinstein pentru productia „Playing by Heart”.

„Daca te dai un pic in spate, crezi ca el a incercat, dar n-a facut-o, corect? Adevarul e ca tentativa si experienta tentativei reprezinta o agresiune”, a spus Jolie, adaugand: „A depasit o limita, a fost ceva de care a trebuit sa scap.”

Jolie i-a povestit despre incident sotului ei de atunci, Jonny Lee Miller, acum in varsta de 48 de ani. „Am stat deoparte si i-am avertizat pe toti despre el. Imi amintesc ca i-am spus lui Jonny, primul meu sot, care a fost minunat, a vorbit si cu alti tipi – ‘Nu lasati fetele singure cu el'”, a spus ea.

„Ne-am certat din cauza asta”

In schimb, cu Brad Pitt i-a fost greu sa se inteleaga pe aceasta tema spinoasa. Cand actorul in varsta de 57 de ani a jucat in „Inglourious Basterds”, productia lui Quentin Tarantino din 2009 la care a lucrat Weinstein Company, Jolie s-a certat cu el.

Pitt si Tarantino au lucrat din nou impreuna la succesul din 2019 „Once Upon a Time… in Hollywood”, de data asta fara ca Weinstein sa mai fie implicat, noteaza People.

Brad Pitt, devastat de acuzatiile de abuz lansate de Angelina Jolie

Angelina Jolie spune ca Pitt l-a abordat pe Weinstein pentru a-i produce filmul din 2012 „Killing Them Softly”. Weinstein Company s-a ocupat si de distributia acestuia. „Mi s-a cerut sa joc in ‘Aviatorul’, dar am zis nu pentru ca era implicat Weinstein. Nu m-am asociat si nu am mai lucrat niciodata cu el. A fost greu pentru mine cand Brad a facut-o. Ne-am certat din cauza asta. Sigur ca a durut”, a dezvaluit ea.

Vedeta a dezvaluit in 2017 comportamentul de hartuitor al lui Weinstein, spunand intr-un interviu publicat de The New York Times ca acesta i-a facut avansuri intr-o camera de hotel, iar ea l-a refuzat imediat. „Am avut o experienta proasta cu Harvey Weinstein in tinerete, iar drept rezultat, am ales sa nu mai lucrez niciodata cu el si i-am avertizat si pe altii despre ce a facut. Acest comportament fata de femei, in orice domeniu, in orice tara, este inacceptabil”, a declarat ea.

Brad Pitt s-a certat cu Weinstein pentru Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow s-a numarat si ea printre primele femei celebre care au dezvaluit ca au fost hartuite de Harvey Weinstein. Aceasta a spus ca producatorul i-a facut propuneri indecente cand ea avea 22 de ani si era intr-o relatie cu Brad Pitt. Cei doi actori au fost impreuna intre 1994 si 1997.

Dupa ce i s-a retras rolul principal din „Emma”, Paltrow a povestit ca Weinstein a invitat-o in camera lui de hotel, a atins-o si i-a propus sa intre in dormitor ca sa-i faca un masaj. Actrita i-a povestit incidentul lui Pitt, iar acesta s-a rastit la Weinstein, spunandu-i raspicat sa nu se mai atinga vreodata de Paltrow.

Brad Pitt face un film despre Weinstein

Brad Pitt produce actualmente, prin compania sa, Plan B and Annapurna Pictures, un film bazat pe relatarile ziarului New York Times despre cazul Weinstein, relateaza E! News.

„Pentru mine este clar ca asta e o poveste care sa-i faca vanzare cartii lui Angie. Cartea se vinde si mai bine daca ea il mentioneaza pe producatorul infam care si-ar fi aratat interesul pentru ea”, a declarat Harvey Weinstein, printr-un reprezentant, pentru People.

Angelia lanseaza o carte despre drepturile minorilor

Angelina Jolie a vorbit pentru The Guardian despre cazul Weinstein in contextul lansarii cartii sale despre drepturile mionorilor, „Know Your Rights and Claim Them: A Guide for Youth”, pe care a scris-o cu avocata Geraldine Van Bueren, specializata in drepturile omului si care lucreaza pentru organizatia Amnesty International.

„Chiar nu vreau sa abat cartea in povesti despre Harvey”, a precizat actrita.

Foto: PR.