Bruce Willis sufera de afazie, o afectiune care afecteaza vorbirea, si e nevoit sa renunte la actorie

1
De Teodora Tirca
31 mart. 2022

Vesti triste: familia lui Bruce Willis a dezvaluit miercuri pe retelele de socializare ca acesta a fost diagnosticat cu afazie si ca isi va incheia cariera.

Familia actorului in varsta de 67 de ani a impartasit stirea pe Instagram miercuri, scriind alaturi de o fotografie cu el pe paginile lor de Instagram: „Fanilor minunati ai lui Bruce, ca familie, am vrut sa le impartasim ca iubitul nostru Bruce se confrunta cu unele probleme de sanatate si a fost recent diagnosticat cu afazie, o boala care ii afecteaza abilitatile cognitive.”

„Ca urmare a acestui fapt si cu multa consideratie, Bruce se indeparteaza de cariera care a insemnat atat de mult pentru el”.

Potrivit Clinicii Mayo, afazia „rapeste capacitatea de a comunica” si „poate afecta capacitatea de a vorbi, de a scrie si de a intelege limbajul, atat verbal, cat si scris”. Institutia adauga ca afectiunea „de obicei apare brusc dupa un accident vascular cerebral sau o ranire la cap. Dar poate aparea treptat de la o tumoare pe creier cu crestere lenta sau o boala care provoaca leziuni progresive si permanente (degenerative)”.

Familia actorului a adaugat ca este o perioada grea pentru ei toti si ca au nevoie de dragostea si intelegerea tuturor.

„Trecem prin asta ca familie unita si puternica, si am vrut sa le dam fanilor vestea, pentru ca stim cat de mult inseamna Bruce pentru ei, si cat de mult inseamna ei pentru el. Asa cum spune intotdeauna Bruce, „Treci prin asta si traieste”, iar impreuna chiar asta intentionam sa facem”, au concluzionat ei, nota fiind semnata de fiicele actorului – Rumer Willis, Scout Willis, Tallulah Willis, Mabel Willis si Evelyn Willis, de sotia lui Bruce, Emma Heming Willis si de fosta sa sotie, Demi Moore.

Bruce este cunoscut pentru cariera sa lunga la Hollywood, care se intinde pe mai multe decenii, jucand adesea rolul principal in filme de actiune precum Die Hard si sequals-urile sale, asa cum este Armageddon.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Bruce Willis (@dobledebruce)

De asemenea, a aparut in filme emblematice precum Pulp Fiction, The Fifth Element, The Sixth Sense, 12 Monkeys si Sin City, adesea ca personaje dure cu o inima de aur. Mai recent, a jucat in 2018 in thriller-ul de actiune regizat de Eli Roth, Death Wish.

Bruce a primit numeroase premii, inclusiv un Glob de Aur si doua premii Emmy, si are mai multe proiecte pregatite pentru lansare in 2022.

Foto: PR.