Cara Delevingne a vorbit deschis despre problemele sale de sanatate mintala si dependeta de alcool. S-a imbatat prima data la varsta de 7 ani

1
De Georgiana Dorobantu
9 mart. 2023

Intr-un interviu pentru revista Vogue, modelul in varsta de 30 de ani a marturisit ca prima data s-a imbatat la varsta de numai sapte ani.

„M-am trezit in casa bunicii, in dormitorul meu, fiind mahmura si purtand o rochie pentru domnisoare de onoare. Am baut pahare de sampanie”, a dezvaluit modelul si actrita britanica.

Ea spune ca trei ani mai tarziu i-au fost prescrise pastile pentru somn, la varsta de zece ani, in incercarea de a face fata insomniei. Iar la adolescenta a fost diagnosticata cu dispraxie, o afectiune neurologica ce afecteaza coordonarea fizica.

Cara spune ca acestea au fost motivele care au dus la aparitia problemelor sale de sanatate mintala si la automutilare, dezvaluind ca de-a lungul anilor a incercat terapia prin arta si muzica, terapia EMDR (desensibilizare si reprocesare prin miscari oculare) si terapia CBT (terapie cognitiv-comportamentala).

Lucruri pe care le-am invatat de la Oprah Winfrey. Lectii extrase din cartea sa „Ce stiu cu adevarat”

„Am urmat un tratament medicamentos si pur si simplu mi-a salvat viata”

La varsta de 15 ani, Cara a suferit o cadere nervoasa, despre care a spus in trecut ca a fost un rezultat „al tuturor lucrurilor pe care nu le-am adresat si care au iesit la suprafata”.

„Am urmat un tratament medicamentos si pur si simplu mi-a salvat viata. Nu a fost un dezechilibru chimic, cat a fost mai mult un raspuns fata de trauma”, a adaugat ea.

Femeile din familia regala trebuie sa respecte aceasta regula de eticheta stricta

„Nu descoperisem gaura din interiorul meu, adevaratul motiv pentru care se intampla tot. Si inca mai cred ca este o parte a diagnosticarii si a ideei de a pune etichete care este daunatoare”, mai spune modelul.

Ea a marturisit ca isi provoca rau fizic lovindu-se cu capul de un copac in incercarea de a deveni inconstienta.

Cara a mai povestit in interviul pentru Vogue ca se zgaria singura, i-au fost prescrise medicamente antipsihotice si in perioadele cele mai dificile s-a gandit sa se sinucida.

Problemele sale au aparut inca din copilarie, atunci cand a fost nevoita sa asiste la lupta mamei sale, Pandora, cu dependenta de heroina.

Modelul provine dintr-o familie britanica aristocrata, mama sa, Pandora, fiind fiica magnatului media Sir Jocelyn Stevens si a lui Jane Sheffield, care era doamna de onoare a Printesei Margaret, sora Reginei Elisebeta a II-a a Marii Britanii.

Superstitii si talismane norocoase ale vedetelor. Heidi Klum isi poarta dintii de lapte cu ea in calatorii

La un moment dat, Pandora s-a mutat din locuinta familiei pentru ca cele trei fiice ale sale nu asiste la comportamentul sau provocat de dependenta de heroina.

Efectul acestei instabilitati in viata sa a fost puternic asupra Carei. Ea a declarat in trecut: „Am fost un copil grijuliu si imi doream sa ma asigur ca toata lumea este OK. Nu mi se parea nimic gresit. Dar acum cand privesc in urma, reactia mea este ‘Poate ca nu ar fi trebuit sa fiu pusa in acea pozitie.'”

O portita de scapare din viata sa instabila de familie a venit sub forma modellingului. Cara era prietena buna cu fiica lui Sarah Doukas, unul din fondatorii agentiei de modelling Storm.

Desi si-a dorit intial sa fie actrita sau tobosarul unei trupe rock, Cara a obtinut aproape instant succesul in lumea modei.

In 2012, Cara a devenit cel mai popular model din lume. La varsta de 20 de ani, datorita personalitatii sale interesante si a sprancenelor stufoase care au devenit trade-mark-ul sau, ea a devenit un star in toata puterea cuvantului.

Cu toate aceastea, ea a marturisit: „Dupa cativa ani, am realizat ca modelling-ul nu era bun pentru mine nici fizic, nici emotional si ca trebuie sa incerc si alte lucruri.”

„Banii nu sunt totul. Ajungi la un punct in care spui ‘Am facut bani, dar sunt profund nefericita si singura'”, a mai spus modelul.

Foto: Instagram/Cara Delevingne