Femeile din familia regala trebuie sa respecte aceasta regula de eticheta stricta

1
De Alice Papuc
5 feb. 2023

Poate ai mai auzit ca femeile din familia regala urmeaza reguli stricte. Insa te asteptai la aceasta regula, in aceasta situatie?

Calitatea de membru al familiei regale este insotita de anumite privilegii. Poate ca ti-ai dori sa traiesti macar o zi intr-o astfel de viata si sa poti avea o garderoba de designer sau un personal care sa te asiste la fiecare pas. Cu siguranta, lumea aceasta pare una glamouroasa si este de inteles daca ai visat la acest lucru in copilarie. Cu toate acestea, statutul este insotit de responsabilitate. Membrii familiei regale au o multime de obligatii si de reguli de urmat. Eticheta este mult mai importanta decat te-ai astepta. Aceasta este atent urmarita, iar presa este pregatita sa sanctioneze fiecare eroare. De la stilul vestimentar abordat, la reguli de conduita in cadrul unei intalniri oficiale si pana la… modul in care membrii familiei regale coboara scarile!

Kate si William nu ratau niciun episod din „Suits” inainte de a o cunoaste pe Meghan Markle

Ce presupune mai exact aceasta regula?

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Kate Middleton (@_kate_middleton_royal)

Da, este vorba despre un lucru atat de banal precum coboratul scarilor. In cadrul lectiilor de eticheta, femeile din familia regala au invatat inclusiv sa coboare scarile intr-un mod elegant si gratios. Astfel, conform regulilor de conduita, barbatii din familia regala sunt responsabili sa le acorde sotiilor o mana de ajutor in timp ce acestea coboara scarile. In tot acest timp, femeile trebuie sa fie atente la postura: nu trebuie sa isi aplece capul si trebuie sa isi mentina barbia paralela cu podeaua.

Daca in acest cadru exista o balustrada, membrii familiei regale isi pot sprijini mana pe aceasta. In absenta balustradei, mainile vor fi mentinute in pozitie laterala.

Piese vestimentare care definesc stilul elegant al lui Kate Middleton. Cum sa te imbraci ca ea

Invata de la experti

Regulile de eticheta sunt abordate inclusiv pe platforma YouTube. Expertii iti demonstreaza lucrurile la care trebuie sa fii atenta, astfel incat sa obtii o atitudine eleganta. Chiar si atunci cand cobori pe scari!

Este normal ca, la prima vedere, sa fii tentata sa te gandesti ca nu este nimic exagerat. Cel mai probabil, daca analizezi anumite reguli in mod individual, lucrurile nu par chiar atat de complexe. Cu toate acestea, daca te gandesti la situatia de ansamblu, la context si la toata presiunea acumulata, iti vei da seama ca lucrurile nu sunt chiar atat de simple.

Sunt multe aspecte la care trebuie sa fii atenta si vei realiza ca, in viata noastra de zi cu zi, tinzi sa nu le acorzi atat de multa importanta. Insa lucrurile se schimba atunci cand esti membru al familiei regale si cand presa te monitorizeaza atent. Limbajul corpului, postura, tinuta, eticheta, toate aceste aspecte trebuie sa fie impecabile. In fiecare minut. Ai putea face fata tuturor acestor provocari?

Foto: Instagram/@princeandprincessofwales