Carmen Dell’Orefice, cel mai in varsta supermodel din lume, a pozat topless la 91 de ani

1
De Georgiana Dorobantu
7 oct. 2022

Pentru Carmen Dell’Orefice, varsta chiar este doar un numar.

La varsta de 91 de ani, ea este cel mai in varsta supermodel din lume care inca mai profeseaza. Carmen a pozat pentru noul numar al revistei New You, alaturi de un alt model care isi sfideaza varsta: Beverly Johnson, de 69 de ani. Beverly a devenit in anul 1974 primul model de culoare care a aparut pe coperta Vogue.

Carmen Dell’Orefice a pozat topless pentru revista de moda, purtand o pereche de slipi de culoare nude, in timp ce sta intinsa pe pat si isi acopera partial corpul cu un cearsaf.

„Asa cum se intampla cand lucrez cu fotografi renumiti precum Fadil Berisha, este perceptia lor asupra a ceea ce vad la mine. Suntem acolo, incepe sa aiba loc o sinergie, iar ei o scot la suprafata”, a declarat Carmen despre motivul pentru care a ales sa pozeze aproape goala la 91 de ani.

Fiii lui Pierce Brosnan nu stiau ca tatal lor este celebru: „Credeam doar ca are multi prieteni”

„Conceptia fotografului este una inalta (…) Toate suntem actrite tacute, iar aici despre asta este vorba”, a mai spus supermodelul.

Carmen Dell’Orefice a aparut prima data pe coperta Vogue in anul 1947, la varsta de 15 ani

La fel ca Johnson, Dell’Orefice are o legatura speciala cu revista Vogue. Ea a aparut pe coperta Vogue in anul 1947, la varsta de numai 15 ani. A devenit astfel una dintre cele mai tinere modele care a aparut pe coperta faimoasei publicatii de moda.

Dell’Orefice a fost fotografiata la acea vreme de fotograful Irving Penn, despre care spune ca i-a salvat viata.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Son Chapeau (@sonchapeau)

„Mi-a spus sa incerc sa respir cat mai putin posibil si sa nu ma misc. Doar sa stau. Irving mi-a fost un foarte bun prieten si mi-a salvat viata, fizic. M-a facut sa merg la medicul angajatilor Vogue pentru a ma asigura ca sunt suficient de sanatoasa pentru a lucra. In acele vremuri trebuia sa ai permis sa lucrezi, in special la varsta mea frageda”, a declarat supermodelul, citat de Page Six.

De ce a renuntat Sharon Stone la operatiile estetice: Imaginea pe care a postat-o pe Instagram spune tot

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de David Downton (@daviddownton)

Modelul folosea patine cu rotile pentru a ajunge la sedintele foto

Desi a pozat pentru Vogue de numeroase ori, familia sa avea dificultati financiare majore. Ea folosea patine cu rotile pentru a ajunge la sedintele foto pentru ca nu isi permitea sa cumpere biletul de autobuz.

De-a lungul anilor ea a aparut in campanii pentru Sephora, H&M sau Missoni si a defilat in show-uri de moda pentru Thierry Mugler, Moschino, Isaac Mizrahi si multi altii.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de David Downton (@daviddownton)

Modelul, care s-a nascut la New York in anul 1931, a declarat ca iubirea de sine si faptul ca este mama au ajutat-o sa se mentina tanara.

Ce este „cercul zeitelor”, ritualul pe care Jennifer Aniston si cele mai bune prietene ale ei il respecta de 30 de ani

„Barbatii si femeile ar trebui sa aiba grija ei insisi si sa se iubeasca. Unul dintre secretele mentinerii frumusetii este sa faci ceea ce ai face pentru un copil, sa ingrijesti copilul si sa-i oferi iubire”, a declarat ea.

„Asta ar trebui sa facem pentru noi: sa ne ingrijim, sa ne iubim si sa ne oferim acel tip de energie noua insine”, a mai spus modelul.

Foto: Instagram/Carmen Dell’Orefice; Instagram/Fadil Barisha