Cea mai importanta lectie pe care Kristen Bell a invatat-o din lupta sotului ei cu dependenta de alcool

1
De Maria Constantin
14 oct. 2019

Actrita in varsta de 39 de ani a invatat ca trebuie sa vorbeasca despre depresia sa si a dezvaluit ca a preluat o metoda prin care sotul ei lupta cu dependenta de alcool.

Kristen Bell si Dax Shepard formeaza unul dintre cele mai interesante cupluri, dar mariajul lor nu a fost ferit de provocari importante. Intr-un interviu pentru editia din noiembrie a revistei Women’s Health, actrita si cantareata a vorbit despre lupta sa cu depresia si despre ceea ce a invatat de la sedintele Alcoolicilor Anonimi la care participa sotul ei.

Kristen a dezvaluit ca suferea de depresie de la 18 ani, dar abia de curand si-a dat seama ca experienta ei ar putea sa ajute alte persoane, asa ca a decis sa vorbeasca public despre aceasta problema: „Am realizat ca rusinea ii impiedica pe oameni sa vorbeasca despre asta”, a explicat ea.

„M-am simtit iresponsabila, pentru ca voiam ca depresia sa nu devina un tabu, dar ma prezentam ca o fata care trecea prin viata cu zambetul pe buze si nu spuneam niciodata ca in unele zile nu eram asa”, a continuat Kristen.

Kristen Bell critica mesajul pe care basmul „Alba ca Zapada” il transmite celor mici

Lupta pas cu pas cu dependenta de alcool

Vedeta a marturisit ca a avut ceva de invatat din procesul de recuperare dupa alcoolism prin care a trecut sotul ei, Dax. In primul rand, a aflat ca exista un mecanism simplu care te ajuta sa-ti pastezi drumul drept atunci cand lucrurile nu merg cum trebuie: „Trebuie doar sa faci bine urmatorul lucru: te ridici din pat. Acesta e primul lucru bun pe care il faci intr-o zi. Apoi te speli pe dinti. Acesta este urmatorul lucru bun. Eu fac lucrurile pas cu pas”, a explicat ea.

Aceasta tehnica a devenit o filosofie de viata pentru Kristen, mai ales ca ea insasi s-a confruntat cu dependenta de alcool, scrie E!News.

Actrita a marturisit pentru publicatia mentionata ca nu a mai consumat alcool timp de zece ani pana in aceasta vara, cand a descoperit vinul rosé. Si astfel a constatat ca organismul ei nu functioneaza la capacitate maxima dupa ce bea. „Cand beau alcool, a doua zi zici ca sunt racita”, a spus ea.

La 39 de ani, mama a doi copii, Kristen Bell spune ca a ajuns intr-un punct al vietii sale in care se concentreaza mai mult pe ea insasi. Iar asta nu include numai latura fizica a sanatatii sale; de pilda, ea nu mai accepta roluri pentru care trebuie sa plece din Los Angeles, pentru a petrece mai mult timp cu familia sa. „Ar fi prea complicat pentru familia mea. Iar asta imi da energie pentru a fi mai creativa. Daca am de ales, ii aleg pe ei”, a spus actrita.

Foto: Getty Images.