Kristen Bell critica mesajul pe care basmul ”Alba ca Zapada” il transmite celor mici

1
De Alice Moisescu
23 oct. 2018

E OK ca Alba ca Zapada sa fie sarutata de Print in timp ce doarme?

Kristen Bell, actrita din Frozen, considera ca pelicula „Alba ca Zapada” le ofera copiilor modele gresite. Ea a fost criticata pentru ca a politizat celebrul basm ecranizat de Disney in 1938.

Basme care alimenteaza valori gresite?

Kristen a declarat public ca fiica ei nu are voie sa urmareasca anumite povesti Disney din cauza mesajelor negative sau mai degraba eronate pe care acestea le transmit, cu toate ca ea insasi a fost implicata in numeroase proiecte marca Disney.

Kristen a tinut sa dea si exemple de filme animate care portretizeaza personaje feminine cu care ea nu este de acord. Printre acestea se afla si Alba ca Zapada, Cenusareasa si Mica Sirena: „Nu este in regula sa astepti sa te salveze un tip putred de bogat. Trebuie sa te salvezi singura”, a spus actrita, facand referire la povestea Cenusaresei.

Despre consimtamant

„Nu renunta la vocea ta pentru un barbat, niciodata!”, a mai adaugat Kristen, facand referire la personajul lui Ariel intr-un interviu acordat in emisiunea lui Ellen DeGeneres.

Ulterior, intr-un alt interviu pentru revista Parents, Kristen Bell a dezvaluit ca foloseste basmul „Alba ca Zapada” pentru a le vorbi copiilor ei despre consimtamant si pentru a-i determina sa isi puna intrebari.

„Nu poti saruta pe cineva in timp ce doarme!”, a spus Bell despre momentul in care personajul feminin cade intr-un somn profund si este apoi trezita de print, salvatorul acesteia.

Pareri contra

Kristen Bell a fost, in cele din urma, aspru criticata pe retelele de socializare, multi utilizatori fiind de parere ca le distruge fiicelor sale perceptia nevinovata asupra acestui basm clasic si ca le forteaza, de fapt, sa intre in polemica #metoo.

Asadar, un internaut a criticat cu umor cele spuse de Kristen: „Kristen Bell spune ca Alba ca Zapada transmite un mesaj gresit… Desi povestea se invarte in jurul incercarii de ucidere prin otravire, vrajitorie, pitici cu tulburari de personalitate si o oglinda care vorbeste, din punctul ei de vedere cea mai mare problema este sarutul fara consimtamant”, a conchis acesta.

Tu ce parere ai despre teoria lui Kristen?

Foto: Shutterstock.com.