Jessica Chastain a pierdut un rol urias la Hollywood pentru ca a cerut sa fie platita cu aceeasi suma pe care o primea colegul ei de platou

1
De Teodora Tirca
23 nov. 2022

„Nu pot permite asa ceva in viata mea”, a spus actrita.

Diferenta salariala de la Hollywood a fost in ultima vreme un subiect „greu de discutie”, iar mai multe actrite importante au abordat problema si au vorbit despre propriile experiente.

Jessica Chastain a fost una dintre ele, aruncand o lumina atat de necesara asupra diferentei salariale de gen la Hollywood. Actrita castigatoare a premiului Oscar, acum in varsta de 45 de ani, si-a folosit vocea pentru a aborda problema, dezvaluind intr-un interviu pentru Variety ca a pierdut un rol important in film atunci cand a cerut aceeasi remuneratie ca si partenerul ei de sex masculin.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de ori ও (@chastaincutie)

„Diferentele salariale intre barbati si femei pentru aceeasi munca mi se par de moda veche”, a explicat Chastain pentru Variety. „Am refuzat oferta lor si nu s-au intors la mine cu o noua oferta.”

Ea a continuat: „Apoi mi-am zis: <<Ce am facut? Poate a fost o greseala?>>. Dar nu a fost, pentru ca toata lumea din sistem a auzit ce am facut eu. Prin asta mi-am creat o reputatie. Asta inseamna ca oamenii nu ma vor mai contacta decat daca sunt dispusi sa ma plateasca in mod corect in comparatie cu actorul masculin”.

Chris Hemsworth va face o pauza in cariera. Actorul a descoperit ca este predispus la o afectiune grava

Chastain a continuat, declarand ca ea cere un salariu corect in comparatie cu omologii ei de sex masculin inainte de a accepta sa lucreze la un proiect, explicand si de ce nu va lucra pentru mai putin decat ei.

„Nu mai accept roluri pentru care sunt platita cu un sfert din cat este platit starul de sex masculin”, a explicat ea. „Nu mai permit asta in viata mea. Nu-mi pasa cat de mult sunt platita – fac parte dintr-o industrie in care suntem supracompensati pentru munca pe care o facem. Dar nu vreau sa fiu platita de cinci ori mai putin decat un barbat care face aceeasi munca”, a tinut Jessica sa precizeze.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de MSB (@msbreviews)

Opinia actritei despre sexismul de la Hollywood s-a dovedit populara in randul celor mai multi oameni care au sustinut-o, dar Jessica a dezvaluit ca un regizor pe care il admira a spus chiar contrariul.

„Am interactionat cu un regizor barbat care mi-a spus ca vorbesc prea mult despre toate aceste <<chestii de femei>>”, a spus Jessica pentru revista American Way. „Este o persoana pe care o iubesc si poate ca era ingrijorat ca mi-as compromite cariera.”

Ea a continuat: „Nu atac pe nimeni. Incerc sa creez mai multa incluziune, compasiune si empatie – ceea ce, in schimb, ajuta la crearea de filme mai bune, arta mai buna. Pur si simplu nu stiu de ce nu se schimba acest aspect. Eu imi aduc contributia pentru a face o schimbare, dar de ce nu face toata lumea asta?”, s-a intrebat Jessica.

Cele patru cuvinte care fac un barbat sa se indragosteasca instant. Ce sa ii spui ca sa-l faci al tau pe vecie

Domeniul filmelor nu este singurul in care barbatii sunt platiti mai mult decat femeile pentru aceeasi munca. Poate ca e nevoie sa ne gasim vocea pentru a cere mai mult, pentru a ne asigura ca suntem tratate si apreciate precum colegii nostri de sex masculin.

Foto: depositphotos.com