Meghan Markle spune ca Printul Harry este un tata „feminist“

1
De Maria Constantin
31 aug. 2020

Intr-un dialog cu activista feminista Gloria Steinem, ducesa Meghan a spus ca apreciaza principiile feministe pe care sotul ei, Harry, i le insufla fiului lor Archie.

Meghan Markle si Gloria Steinem au discutat despre reprezentarea femeilor in sondajele premergatoare alegerilor prezidentiale din noiembrie din Statele Unite si despre cum s-a schimbat situatia femeilor.

„Poti sa fii si feminist si masculin, ca barbat”

Ducesa de Sussex a spus ca a urmarit „The Glorias”, un film despre viata Gloriei Steinem, regizat de Julie Taymor, si ca, odata cu trecerea anilor, a ajuns sa inteleaga ca „a fi feminista si feminina nu este o atitudine exclusiva si tacita” a femeilor, relateaza People.

„Pai, poti sa fii si feminist si masculin, ca barbat”, i-a raspuns Gloria.

„Ca sotul meu!”, a replicat Meghan. „Imi place cand vine si-mi spune ‘Stii ca si eu sunt feminist’, intelegi Gloria?! E foarte important pentru mine sa stiu asta”, a mai spus ducesa.

Meghan a vorbit si despre influenta pozitiva pe care Printul Harry o va avea asupra fiului lor de un an, Archie. „Ma uit la fiul nostru si la ce exemplu frumos va avea crescand cu un tata care se simte bine sa se autoidentifice cu asta. Nu-i nicio rusine sa fii sustinatorul unor drepturi fundamentale pentru oricine, inclusiv pentru femei, evident”, a adaugat ea.

Harry, un tata model

„Si este si un tata care stie sa educe. Pentru ca fiul vostru va creste stiind ca a le respecta pe femei nu e o dovada de slabiciune, ci dovada ca esti un barbat puternic”, i-a spus Gloria. „Bine spus. Stiu ca inseamna mult pentru el sa apreciez asta”, a raspus ducesa.

In ultimele saptamani, Meghan Markle (39 de ani) le-a incurajat pe femeile americane sa voteze si a mentionat la inceputul conversatiei cu Steinem ca analiza sondajelor este un mod de a onora femeile care lupta pentru drepturile civile.

„De-a lungul prieteniei noastre am vorbit despre convingerile noastre comune asupra drepturilor femeilor, despre necesitatea reprezentarii si am discutat despre vot. Cred cu tarie ca votam pentru a-i onora pe cei de dinaintea noastra si pentru a-i apara pe cei care vin dupa noi. Doamna Steinem, prietena mea Gloria, este una dintre femeile pe care le onorez cand votez”, a spus Meghan.

„Vocea voastra conteaza. Folositi-o!”

„Sper ca v-a placut conversatia noastra tot atat de mult cat mi-a placut si mie si ca v-a permis sa reflectati la ceea ce va inspira ca sa votati la alegerile care se apropie. Vocea voastra conteaza. Va rog sa o folositi”, a adaugat ea.

Calitatea pe care Meghan Markle si Printul Harry o admira la o persoana

Steinem a vorbit si despre alegatorii care nu voteaza, referindu-se si la tinerii care cred ca votul lor este lipsit de valoare: „Ceea ce ma ingrijoreaza este ca tinerii sunt cei care voteaza cel mai putin si le inteleg sentimentul ca nu au un impact. Dar este mai important decat orice pentru ei sa voteze, pentru ca vor trai mult timp dupa mine si vor suferi consecintele.”

Foto: Getty Images.