7 momente in care Meghan Markle a militat pentru drepturile femeilor

1
De Maria Constantin
8 mart. 2022

Ducesa de Susex s-a implicat in repetate randuri in lupta pentru emanciparea femeilor din toata lumea. Iata cateva dintre actiunile care ii subliniaza feminismul!

A criticat sexismul la 11 ani

Meghan a povestit ca atunci cand avea 11 ani a decis sa ia pozitie impotriva sexismului dupa ce a vazut un clip publicitar al companiei Procter & Gamble in care produsul de curatare a vaselor Ivory era promovat femeilor. Meghan a considerat ca modul de adresare este incorect fiindca sustinea ca „femeile din toata America se lupta cu grasimea de pe oale si tigai”, relateaza People.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Meghan Markle 🔵 (@meghanmarkle_official)

„Nu cred ca este corect pentru copii sa creasca crezand aceste lucruri, ca doar mama face totul”, spunea micuta Meghan intr-un interviu pentru Nick News. Ea a trimis o scrisoare companiei Procter & Gamble, cerandu-i sa schimbe sloganul din „femeile din toata America” in „oamenii din toata America”. Iar demersul ei a avut succes – compania a schimbat mesajul!

A luptat impotriva sexualizarii

Meghan a jucat in serialul „Suits” timp de sapte sezoane si a sustinut ca personajul ei a fost permanent sexualizat. „Sezonul acesta, fiecare manuscris parea ca incepe cu Rachel (personajul interpretat de Meghan, n.r.) purtand un prosop. Si am zis nu, nu mai fac asta. L-am sunat pe producator si i-am zis ca e inutil, ne-am inteles, am mai vazut asta o data. Deci cred ca la un anumit punct te simti suficient de puternica sa spui nu”, a declarat ducesa.

Meghan Markle a vorbit despre viata de actrita: Cum a ajuns sa se strecoare in portbagajul masinii

A sprijinit accesul femeilor la educatie

In 2018, in timpul turneului efectuat impreuna cu Printul Harry in Australia, Noua Zeelanda, Fiji si Tonga, Ducesa de Sussex a luat microfonul la University of the South Pacific si a rostit un discurs, axandu-se pe tema educatiei. „Oricine ar trebui sa primeasca educatia pe care o doreste, dar mai important, educatia pe care are dreptul sa o primeasca. Iar pentru femeile si fetele din tarile in curs de dezvoltare, aceasta este vitala”, a spus ea.

„Cand fetelor le sunt oferite instrumentele potrivite pentru a reusi, ele pot crea un viitor incredibil, nu doar pentru ele, ci pentru toti cei din jurul lor. Si cu toate ca au fost facute progrese in multe zone din Commonwealth, inca exista o marja de a oferi mai multe oportunitati viitoarei generatii de tineri adulti si in special femeilor tinere”, a adaugat Meghan.

Feminismul in cuvinte puternice

Intr-un clip din 2022 realizat de Ziua Internationala a Femeii, o parte din discursul rostit de Meghan la ONU a fost inclus alaturi de cuvintele altor feministe: „Se spune ca fetele cu visuri devin femei cu viziune”, a spus ducesa.

In sprijinul femeilor

In 2019, in timpul vizitei pe care a efectuat-o cu Printul Harry in Africa de Sud, Meghan a rostit un discurs emotionant. „Ca o nota personala, pot sa spun ca in timp ce sunt aici cu sotul meu, ca membru al familiei regale, vreau sa stiti ca, pentru mine, sunt aici ca mama, ca sotie, ca femeie, ca femeie de culoare si ca sora voastra. Sunt aici cu voi si sunt aici pentru voi”, a spus ea.

A pus in discutie probleme importante

In timp ce se afla in Canada, la inceputul anului 2020, Meghan a vizitat Justice for Girls, o organizatie non-profit din Vancouver ce sustine egalitatea si sanatatea tinerilor care traiesc in saracie. In timpul vizitei de 90 de minute, Ducesa de Sussex a discutat despre subiecte importante pentru afirmarea femeilor, de la aptitudinile necesare pentru a deveni lidere, pana la drepturile femeilor din populatia indigena.

7 momente adorabile din viata de mama a ducesei Meghan Markle

Meghan a ascultat-o cu atentie pe Annabel Webb, co-fondatoarea ONG-ului. „A spus ca a fost important pentru ea sa afle contextul local din jurul problemelor comunitatii”, a declarat Zoe Craig-Sparrow, directoarea organizatiei Justice for Girls.

Si-a facut vocea auzita

Cu doar cateva luni inainte de nunta sa cu Printul Harry, Meghan Markle si-a folosit platforma pentru a incuraja lumea sa asculte ceea ce au de spus femeile. „Aud multi oameni vorbind despre afirmarea fetelor si a femeilor – veti auzi oameni spunand ca ajuta femeile sa-si gaseasca vocile. Dezaprob fundamental acest lucru, fiindca femeile nu au nevoie sa-si gaseasca vocile, ele au nevoie sa fie sprijinite sa si le foloeasca, iar oamenii trebuie indemnati sa le asculte”, a spus ea in 2018, la primul forum al Fundatiei Regale, la care au participat si Printul Harry, Printul William si Kate Middleton.

Foto: Getty Images.