Cele mai sexy 7 filme din toate timpurile

1
De Maria Constantin
4 nov. 2023

Exista multe moduri de a defini un film erotic. Dar intr-un fel sau altul, toate filmele de pe aceasta lista au puterea de a exercita o senzualitate fascinanta.

Unele filme, precum „In the Mood for Love”, sunt mai degraba remarcabile pentru incarcatura lor erotica decat pentru scenele erotice explicite. Altele, precum „Mulholland Drive”, includ astfel de secvente care definesc tot ceea ce credem despre o scena de sex.

Iata cateva dintre cele mai sexy filme din lista de 25 cele mai erotice productii cinematografice din toate timpurile, intocmita de revista Time.

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Incursiunea lui Woody Allen prin sudul Spaniei e o meditatie ciudată, plina de ispite, despre atractie si compatibilitate. Juan Antiono (Javier Bardem) este la inaltime, revarsand sex-appeal din prima clipa. „O sa-ti arat imprejurimile si vom manca bine. Vom bea vin bun. Vom face dragoste”, le face el introducerea celor doua gratii, Cristina (Scarlett Johansson) si Vicky (Rebecca Hall). Acest ménage à trois anima tot filmul.

Mulholland Dr. (2001)

O amnezica superba (Laura Harring) si o vedeta de film cu ochi stralucitori (Naomi Watts) cad in pat inainte, probabil, sa alunce intr-un abis. Reveria neagra a la Hollywood a lui David Lynch este ca si cum ai privi printr-o sticla la miezul noptii. Niciun alt film nu ofera incarcatura erotica densa pe care o are acest thriller psihologic.

10 cele mai neconventionale povesti de dragoste din filme

Cruel Intentions (1999)

Cu o distributie destul de tanara si multa desfranare tinereasca, „Cruel Intentions” ar putea fi usor confundat cu o alta drama pentru adolescenti. Dar exista un avantaj amenintator si provocator in adaptarea cinematografica a regizorului Roger Kumble dupa romanul „Les Liaisons Dangereuses” al lui Pierre Choderlos de Laclos. Fiindca pentru elita nemiloasa a scolilor pregatitoare din Manhattan (intruchipata de Sarah Michelle Gellar, Ryan Phillippe, Reese Witherspoon si Selma Blair) seductia este modalitatea suprema de a obtine ceea ce isi doresc. Acest film a oferit publicului o privire rece si dura asupra cat de sexy poate fi arta manipularii, inclusiv celebrul sarut interminabil care serveste si ca o explorare a sexualitatii adolescentine.

Dirty Dancing (1987)

Putine scene de film au mai mult sex-appeal decat momentul din „Dirty Dancing”. Toata lumea il stie – cel in care instructorul de dans murdar Johnny Castle (Patrick Swayze) o invata pe naiva Baby Houseman (Jennifer Grey) cum sa-si roteasca soldurile in ritmul muzicii. Sau poate ca este de fapt cea in care se tarasc pe podea si isi vorbesc versurile cantecelor. Sau marele dans din final. Intelegi ideea. Filmul lui Emile Ardolino (cu un scenariu de Eleanor Bergstein) dezvolta o chimie care te face sa-l revezi mereu cu aceeasi emotie ca prima oara.

9½ Weeks (1986)

Scurta si nefasta poveste de dragoste dintre Elizabeth McGraw (Kim Basinger) si John Gray (Mickey Rourke) a durat doar 9 saptamani si jumatate. Regizorul Adrian Lyne a folosit la maximum sexul pervers (cu cateva inclinari nu foarte subtile catre sado-masochism) si jocul de putere psihologic. Intalnirile fierbinti ale filmului – inclusiv o scena notorie de bucatarie care da un sens cu totul nou „pornografiei alimentare” – au fost remarcate pentru ca sunt unele dintre cele mai explicite sexual din acea perioada.

In the Mood for Love (2000)

Drama lui Wong Kar-wai, plasata la inceputul anilor 1960 in Hong Kong, poate fi cel mai sexy film care nu arata absolut deloc scene de sex. Romantismul capricios al filmului ia nastere in spatiul negativ dintre niste corpuri care nu intra deloc in contact. Avand in prim-plan pe Maggie Cheung si Tony Leung in rolul vecinilor ai caror soti au o aventura unul cu celalalt, povestea iubirii nedesavarsite geme de dorinta. Nu exista nuditate, insa Wong ofera o suita de imagini luxuriante: stralucirea singuratica a unui abajur rosu, un fir de fum de tigara care dispare, abur care iese dintr-un ibric. E o poveste melancolica, desigur, dar si o dovada ca uneori posibilitatea de a face sex poate fi mai erotica decat actul in sine.

3 filme vechi pe care fiecare femeie trebuie sa le vada

Unfaithful (2002)

Thrillerul erotic al regizorului Adrian Lyne invita telespectatorii sa se piarda in fantezia unei aventuri ilicite intre mama casatorita din suburbie Connie Sumner (Diane Lane) si tanarul librar francez Paul Martel (Olivier Martinez). Filmul – care il include si pe Richard Gere in rolul sotului lui Connie, Edward – mentine suspansul in timp ce se adanceste in obsesia lui Connie pentru infidelitatea ei. O scena in care Connie se intoarce cu trenul de la o intalnire cu Paul o arata luptand cu un val de placere si durere.

Foto: Instagram/januscinema