„Spider-Man: No Way Home“, primul film din pandemie cu incasari de peste un miliard de dolari

1
De Maria Constantin
31 dec. 2021

In doar 12 zile, productia a avut incasari de 467 de milioane de dolari in cinematografele din America de Nord si 587 de milioane la nivel global.

Blockbusterul produs de Sony si Marvel a strans 81,5 milioane de dolari in numai trei zile de weekend, devansand filmele „Sing 2” (Universal) si „The Matrix Resurrections” (Warner Bros.), care in acelasi interval au avut incasari de 23,8 milioane de dolari si, respectiv, 12 milioane, scrie New York Post.

In doar 12 zile, „Spider-Man” a generat incasari de 467 de milioane de dolari din cinematografele nord-americane si de 587,1 milioane de dolari la nivel global. Filmul cu Tom Holland in rol principal a totalizat pana acum incasari de 1,05 miliarde de dolari.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Tom Holland (@tomholland2013)

Cea mai buna performanta din era pandemiei

Lungmetrajul regizat de Jon Watts este primul film care a depasit pragul de un miliard de dolari dupa „Star Wars: The Rise of Skywalker”, in 2019. Este, totodata, prima productie care atinge acest prag in „era pandemica”, performanta cu atat mai notabila cu cat a fost realizata fara sa fi rulat pe piata chineza si in pofida amenintarii reprezentate de varianta Omicron.

Pandemia a influentat si in acest an industria cinematografica, lucru vizibil si in box office.

Incasarile de pe piata nord-americana au atins valoarea de 4,3 miliarde de dolari si este posibil sa ajunga la 4,4 miliarde. Inainte de pandemie, era ceva normal ca box office-ul pe un an sa depaseasca 11 miliarde, noteaza New York Post.

Piata chineza este cea mai profitabila

In 2021, piata chineza a fost, pentru al doilea an consecutiv, cea mai profitabila, cu peste sapte miliarde de dolari, reprezentand peste 39% din totalul box office-ului global.

Top 10 cele mai bune filme independente. De vazut macar o data in viata!

Locul al doilea in box office-ul global pe 2021 a fost ocupat de filmul chinez „The Battle at Lake Changjin”, avand ca tema razboiul coreean, cu incasari totale de 902,5 de milioane de dolari.

Pe locul al treilea s-a clasat o alta productie chineza, comedia „Hi, Mom”, cu incasari totale de 822 milioane de dolari.

James Bond, doar locul patru

„No Time to Die”, al 25-lea film din seria „James Bond” si ultimul in care Daniel Craig l-a interpretat pe agentul 007, a ocupat locul al patrulea, cu incasari totale de 774,03 milioane de dolari.

Pe locul cinci s-a clasat „F9: The Fast Saga”. Filmul cu Vin Diesel in rolul principal a generat incasari de 726,22 milioane de dolari.

Foto: PR.