Liam Neeson a refuzat rolul James Bond pentru sotia lui, Natasha Richardson. Actrita a murit in 2009, la 45 de ani

1
De Georgiana Dorobantu
28 feb. 2023

Liam Neeson a dezvaluit intr-un interviu recent pentru Rolling Stone ca producatoarea James Bond, Barbara Broccoli, l-a contact de cateva ori in anii ’90 pentru a-l intreba daca este interesat sa interpreteze rolul agentului 007.

Neeson primise la acea vreme un premiu Oscar pentru cel mai bun actor in rol principal pentru filmul „Schindler’s List”.

Totul se pare ca a avut legatura cu sotia sa, regretata actita Natasha Richardson, care a incetat din viata in anul 2009, in urma unui accident de schi.

De ce a refuzat Liam Neeson unul dintre cele mai importante roluri de actiune din istoria filmului?

„Ii cunosc pe Broccoli [Barbara Broccoli si fratele sau, Michael Wilson, producatorii James Bond]. ‘Schindler’s List’ tocmai aparuse si Barbara m-a sunat de cateva ori sa ma intrebe daca sunt interesat si i-am spus ‘Da, as fi interesat’. Dar apoi draga mea sotie [Natasha Richardson], Dumnezeu sa o odihneasca, mi-a spus in timp ce filmam ‘Nell’, in Carolina: ‘Liam, vreau sa-ti spun ceva: Daca vei juca James Bond, nu ne mai casatorim'”, a declarat actorul nord-irlandez.

Dragostea lui Neeson pentru Natasha a depasit interesul lui pentru a interpreta rolul James Bond, astfel ca nu s-a intalnit cu Broccoli pentru o discutie serioasa. Dar s-a folosit de acest subiect pentru a-si tachina sotia. „Veneam prin spatele ei, tineam degetele ca si cum as fi avut un pistol si fredonam melodia din James Bond. Imi placea sa fac asta!”, a spus actorul razand.

Richardson a murit la varsta de 45 de ani dupa ce s-a lovit la cap in timpul unei vacante la schi, in martie 2009.

Cele mai frumoase citate ale lui Liam Neeson

Liam Neeson si Natasha Richardson s-au casatorit in anul 1994, dupa ce s-au cunoscut in timp ce au lucrat impreuna la o piesa de teatru. Ei au avut impreuna doi fii – Micheál, de 27 de ani, si Daniel, de 26 de ani.

„Vorbesc cu ea in fiecare zi, la mormantul ei”

Actorul din „Love Actually” a vorbit in trecut despre suferinta prin care a trecut si modul in care pastreaza vie memoria sotiei lui, la 14 ani de la decesul ei tragic.

„Vorbesc cu ea in fiecare zi, la mormantul ei, care este la cativa kilometri distanta de casa. Merg acolo destul de des, asa ca vorbesc cu ea ca si cum ar fi acolo”, a declarat Liam intr-un interviu din 2020 pentru Inquirer.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de B102.9 (@b102.9)

„Mi-a dat un ultimatum legat de James Bond”, a dezvaluit Neeson in interviul recent pentru Rolling Stone. „Si nu glumea! Sa fim seriosi, erau toate acele fete superbe, din diferite tari, care se urcau si coborau din pat. Sunt sigur ca o mare parte a deciziei ei s-a bazat pe asta”, a mai declarat starul.

Pink spune ca se temea ca va fi „o mama ingrozitoare”: „Este socant cat de responsabila am devenit”

Din fericire pentru el, a avut o a doua sansa de a juca intr-un film de actiune cu succes rasunator. Neeson a acceptat rolul din franciza „Taken”. De asemenea, un alt rol dintr-o serie faimoasa a fost cel al personajului Qui-Gon Jinn din „Star Wars: The Phantom Menace”.

Insa actorul spune ca nu si-ar mai dori sa apara intr-un film „Star Wars”.

„Sunt atat de multe spinoff-uri ale ‘Star Wars’. Mi se pare ca se dilueaza esenta si ii rapeste misterul si magia, intr-un mod ciudat”, a declarat starul.

Cel mai recent film al sau este „Marlowe”, care a fost lansat luna aceasta in cinematografe.

Foto: depositphotos.com