10 cupluri de actori nominalizati la Premiile Oscar in acelasi an

1
De Maria Constantin
10 feb. 2022

Nominalizarea la premiile Oscar este o realizare importanta pentru orice actor. De-a lungul timpului s-a intamplat ca ambii parteneri ai unor cupluri celebre sa concureze in acelasi an pentru ravnitele statuete.

Cateva cupluri talentate au fost nominalizate la premiile Academiei Americane de Film in acelasi an. O situatie si mai rar intalnita este cea de la editia din 2022, cand Kirsten Dunst si Jesse Plemons au obtinut nominalizarea la Oscar cu acelasi film, remarca People.

Iata care sunt cele 10 cupluri de actori nominalizati la Oscar in acelasi an:

1932: Alfred Lunt si Lynn Fontanne

In 1932, cei doi actori au facut istorie, fiind primul cuplu de actori nominalizati in acelasi an la Oscar. Ei au fost selectati la categoria pentru cel mai bun actor, respectiv cea mai buna actrita dupa ce au jucat impreuna in filmul „The Guardsman”.

1940: Vivien Leigh si Laurence Olivier

Leigh si Olivier, doi dintre cei mai buni actori din toate timpurile, au fost nominalizati la Oscar cu doar cateva luni inainte de nunta lor, in 1940. Vivien a castigat premiul pentru cea mai buna actrita (fiind prima actrita britanica laureata) pentru rolul lui Scarlett O’Hara in „Pe aripile vantului”, in timp ce Olivier a fost nominalizat pentru rolul lui Heathcliff in „Wuthering Heights”. Dragostea dintre cele doua legende de la Hollywood a rezistat doua decenii, din 1940 pana in 1960, anul in care au divortat.

1964: Rachel Roberts si Rex Harrison

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Gabo (@gabo14p)

Cei doi actori s-au casatorit in 1962 si au divortat in 1971. Ei au fost nominalizati la Oscar in 1964. Roberts a primit nominalizarea pentru cea mai buna actrita dupa rolul din „The Sporting Life”, iar sotul ei a fost nominalizat la premiul pentru cel mai bun actor dupa ce a jucat in „Cleopatra”.

1967: Richard Burton si Elizabeth Taylor

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Lucio Benenati (@luciobenenati)

Richard Burton si Elizabeth Taylor au colaborat la 11 filme de-a lungul relatiei lor tumultoase. Amandoi au fost nominalizati la editia din 1967 a premiilor pentru rolurile din „Who’s Afraid of Virginia Woolf?”. Taylor a cucerit atunci trofeul pentru cea mai buna actrita, insa sotul ei nu a reusit aceeasi performanta la categoria cel mai bun actor.

1969: Paul Newman si Joanne Woodward

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Daily Classic (@dailyclassic7)

Newman si Woodward, care au fost casatoriti timp de 50 de ani, din 1958 pana la moartea actorului, in 2008, au fost nominalizati la Oscar in 1969 pentru contributiile lor la pelicula „Rachel, Rachel”. Woodward a fost nominalizata la categoria cea mai buna actrita, in timp ce Newman a fost nominalizat ca producator la categoria cea mai buna imagine.

1975: John Cassavetes si Gena Rowlands

Cuplul a fost casatorit mai bine de doua decenii, timp in care cei doi au fost nominalizati la Oscar, in 1975. Rowlands a fost selectata la categoria cea mai buna actrita pentru rolul ei din „A Woman Under the Influence”, iar sotul ei a primit nominalizarea pentru regia filmului. Cei doi au fost casatoriti pana la moartea lui Cassavetes, in 1989.

Lista completa a nominalizarilor pentru Premiile Oscar 2022

1997: Joel Coen si Frances McDormand

In 1997, actrita si sotul ei, scenarist si regizor, au primit premiul Oscar pentru contributia lor la „Fargo”. McDormand a castigat trofeul pentru cea mai buna actrita, iar Coen pentru cel mai bun scenariu original. Cuplul este casatorit din 1984.

2016: Michael Fassbender si Alicia Vikander

Cu un an inainte ca Fassbender si Vikander sa se casatoreasca in 2017, ei au fost nominalizati la Oscar. Vikander a castigat premiul pentru cea mai buna actrita in rol secundar dupa rolul din „The Danish Girl”. Fassbender a fost nominalizat la categoria cel mai bun actor pentru rolul sau din „Steve Jobs”, dar nu a castigat trofeul.

2022: Penelope Cruz si Javier Bardem

Cuplul casatorit din 2010 a fost nominalizat la premiile Oscar din acest an. Cruz a fost selectata la categoria cea mai buna actrita pentru rolul din „Parallel Mothers”, in timp ce sotul ei este nominalizat la sectiunea cel mai bun actor dupa ce l-a interpretat pe Desi Arnaz in productia „Being the Ricardos”.

2022: Kirsten Dunst si Jesse Plemons

Dunst si logodnicul ei au fost nominalizati la editia din acest an dupa ce au jucat in acelasi film, „The Power of the Dog”. Dunst a fost selectata la trofeul pentru cea mai buna actrita, iar Plemons la categoria cel mai bun actor in rol secundar.

Foto: PR.