Will Smith i-a cerut scuze public lui Chris Rock dupa ce i-a dat o palma la gala Premiilor Oscar: „Violenta este otravitoare”

1
De Maria Constantin
30 mart. 2022

Starul din „King Richard” a postat pe Instagram un mesaj in care se declara rusinat de comportamentul sau de la premiile Oscar.

Parerile sunt impartite: unii spun ca incidentul petrecut pe scena Oscarurilor a fost regizat, altii sunt convinsi ca Will Smith si-a iesit din minti cand l-a auzit pe Chris Rock glumind pe seama parului sotiei lui. Cert este ca Academia de Arte si Stiinte Cinematografice din Statele Unite a condamnat, intr-un comunicat emis luni, actiunea lui Will Smith si a anuntat inceperea unei analize a incidentului.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de People Magazine (@people)

Dupa scena socanta de duminica seara, Will Smith i-a cerut scuze public lui Chris Rock. Intr-o declaratie publicata luni seara pe contul sau de Instagram, actorul din „King Richard” a scris ca „violenta in toate formele sale este otravitoare si distructiva”. „Comportamentul meu de seara trecuta de la Premiile Academiei a fost inacceptabil si de nescuzat”, a adaugat Smith.

„A fost prea mult pentru mine”

Starul a explicat ca desi este obisnuit cu glumele pe seama lui, pe care le gaseste firesti prin natura profesiei sale, nu a putut suporta ironia la adresa sotiei sale, relateaza Marie Claire. „A fost prea mult de indurat pentru mine si am reactionat emotional”, a scris el.

„As dori sa-ti cer scuze public, Chris. Am depasit limita si am gresit. Sunt jenat, iar faptele mele nu au fost demne de barbatul care vreau sa fiu. Nu exista loc pentru violenta intr-o lume a iubirii si a bunatatii”, a precizat Smith.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Will Smith (@willsmith)

In mesajul sau, Will Smith le-a cerut scuze si Academiei americane de film, producatorilor galei, publicului si tuturor celor care au urmarit din toata lumea ceremonia. „As dori sa le cer scuze familiei Williams si familiei mele ‘King Richard’. Regret profund ca acest comportament a patat ceea ce a fost o aventura superba pentru noi toti. Lucrez la mine”, a scris el.

O gluma riscanta despre un subiect sensibil

Incidentul s-a petrecut cand Chris Rock a urcat pe scena pentru a inmana trofeul pentru cel mai bun documentar si a facut o gluma despre Jada Pinkett Smith, spunand ca ar putea juca intr-o continuare a filmului „G.I. Jane”, fiind tunsa zero.

In ultimul an, sotia lui Will Smith a dezvaluit ca sufera de alopecie, afectiune care provoaca pierderea parului, si a vorbit deschis in mai multe randuri despre acest subiect sensibil. De aceea, ea a ales sa se tunda zero.

Pe langa alopecie, o afectiune medicala foarte raspandita, parul femeilor de culoare este un subiect sensibil, iar multe celebritati au condamnat gluma inutila a lui Rock, fara sa justifice violenta lui Will Smith.

Premiile Oscar 2022: Lista completa a castigatorilor

Cand l-a auzit pe Chris Rock glumind pe aceasta tema, Smith a urcat pe scena, s-a dus direct spre colegul lui de breasla si l-a palmuit, apoi s-a intors la locul lui. „Tine numele sotiei mele departe de gura ta nenorocita!”, i-a strigat Smith lui Chris Rock dupa ce s-a asezat.

Chris Rock nu a depus plangere

Dupa acest incident, Will Smith a izbucnit in lacrimi pe scena cand a primit premiul Oscar pentru cel mai bun actor pentru rolul lui din „King Richard”. El a spus ca a fost coplesit de ceea ce i-a cerut Dumnezeu sa faca si sa fie in aceasta lume. „Vreau sa cer scuze Academiei. Dragostea te impinge sa faci lucruri nebunesti”, a spus actorul in varsta de 53 de ani.

Chris Rock nu a vorbit public despre incident, insa Departamentul de Politie din Los Angeles a confirmat pentru Harper’s Bazaar ca acesta nu a depus plangere impotriva lui Smith.

Foto: Instagram/@willsmith