Premiile Oscar 2022: Cand se va tine gala din acest an si care sunt predictiile

1
De Maria Constantin
18 ian. 2022

Desi nominalizarile pentru a 94-a gala a premiilor Oscar inca nu au fost anuntate, deja au aparut speculatii despre castigatorii din acest an.

Anul trecut, „Nomadland”, productia semnata de Chloé Zhao, s-a impus la categoriile cel mai bun regizor, cea mai buna actrita (Frances McDormand) si cea mai buna imagine.

Daniel Kaluuya a obtinut al doilea sau Oscar, iar „Promising Young Woman”, cu Carey Mulligan si Emerald Fennell, a luat Oscarul pentru cel mai bun scenariu original.

Urmeaza gala Oscar 2022 si deocamdata un lucru e sigur: pentru prima oara in ultimii patru ani, ceremonia va avea o gazda. Glamour dezvaluie tot ce se stie in prezent despre acest eveniment major din lumea filmului.

Cand vor fi anuntate nominalizarile

Pe 8 februarie vom afla cine intra in cursa pentru premiile Oscar din acest an. Procesul de votare pentru nominalizari se va desfasura intre 27 ianuarie si 1 februarie.

Unde si cand se tine gala Oscar 2022

Ca de obicei, locul in care vor straluci toate stelele de la Hollywood va fi Dolby Theatre din Los Angeles. Ceremonia va avea loc aici mai tarziu decat de obicei, pe 27 martie.

Data a fost mutata mai tarziu pentru a evita suprapunerea cu Olimpiada de iarna de la Beijing.

Predictiile pentru premiile Oscar 2022

Variety a avansat cateva predictii despre castigatori. Conform publicatiei americane, „Belfast”, productie in care joaca Kenneth Branagh, Judi Dench si Jamie Dornan, va domina aceasta editie.

Premiile Oscar 2021: Lista marilor castigatori

Sanse mari la premii au si „West Side Story”, regizat de Steven Spielberg, Lady Gaga cu rolul din „House of Gucci”, „Dune”, cu cea mai stelara distributie, in care se remarca Timothée Chalamet si Zendaya, precum si „Licorice Pizza”, debutul ca actrita al muzicienei americane Alana Haim.

„Spider-Man: No Way Home” si ultimul film din seria Bond, „No Time To Die”, se numara, de asemenea, printre productiile cu sanse la premii.

Cine va prezenta premiile

Deocamdata nu exista nicio informatie oficiala in aceasta privinta. S-a zvonit ca Tom Holland, starul care l-a interpretat pe Spider-Man, va prelua acest rol, dar el a declarat recent pentru The Hollywood Reporter ca este prea ocupat acum. „N-am timp”, a raspuns el cand a fost intrebat daca ar prelua rolul de gazda al Oscarurilor, adaugand insa ca ar accepta in viitor.

Cine transmite gala Oscar 2022

Inca nu s-a confirmat cine va transmite ceremonia in acest an. Editiile precedente au putut fi urmarite in SUA pe platforma de streaming Hulu, iar in Marea Britanie de canalul Sky Cinema Oscars.

Editia de anul trecut a fost transmisa in Romania de platforma online VOYO, detinuta de Pro TV.

Foto: Instagram/@ladygaga