Cum va fi Gala Oscar 2021: Vom vedea din nou tinute stralucitoare!

cele mai frumoase tinute de la Oscar
1
De Maria Constantin
5 dec. 2020

Editia de anul viitor a Oscarurilor se va tine in aprilie, dar amanarea are un avantaj: va fi o gala cu prezenta fizica, nu una virtuala, asa ca vom avea ce vedea!

Academia Americana de Film, forul care decerneaza premiile Oscar, intentioneaza ca editia din 2021 a galei sa se desfasoare cu prezenta fizica, si nu in format online, cu participare prin videoconferinta.

O sursa din cadrul Academiei de film a spus pentru Variety ca gala va avea loc, ca in fiecare an, la Dolby Theatre din Los Angeles, intr-un format asemanator celui traditional. Sala are o capacitate de 3.400 de locuri, dar organziatorii analizeaza posibilitatea reducerii numarului participantilor.

In iunie, Academia a anuntat ca gala va fi amanata cu doua luni, de pe data obisnuita, 28 februarie, pe 25 aprilie, din cauza pandemiei de coronavirus. In plus, perioada de eligibilitate a filmelor noi a fost extinsa, de la 31 decembrie 2020 la 28 februarie 2021, si este permisa intrarea in competitie a filmelor care au avut premiera online.

A patra amanare din istoria Oscarurilor

Este a patra oara in istoria de 92 de ani a galei premiilor Oscar cand acest eveniment sufera o amanare. Prima data s-a intamplat in 1938, din cauza unor inundatii care au afectat Los Angelesul. Ceremonia a mai fost amanata in 1968, dupa asasinarea lui Martin Luther King Jr., si in 1981, dupa tentativa de asasinarea a fostului presedinte american Ronald Reagan.

Premiile Oscar 2020 – Top 10 cele mai frumoase rochii de pe covorul rosu

Decizia de amanare a galei survine dupa un an complicat pentru industria cinematografica, puternic afectata de pandemie, scrie People. Lansarile unor productii mult asteptate, precum „No Time to Die”, „Dune”, „Black Widow”, „Wonder Woman 1984” si noul film al lui Tom Cruise, „Top Gun: Maverick”, au fost amanate.

Foto: Getty Images, Shutterstock