Nick Jonas spune ca familia „i-a salvat viata” pentru ca a observat simptomele lui de diabet tip 1

1
De Teodora Tirca
16 nov. 2023

Cantaretul si mama sa, Denise Jonas, au impartasit informatii pretioase despre cele 4 semne care prezic diabetul de tip 1.

Nick Jonas, in varsta de 31 de ani, a distribuit un mesaj pe Instagram alaturi de mama sa despre cele patru simptome importante care ar putea duce la un diagnostic de diabet. El a adaugat, de asemenea, ca ii este recunoscator familiei, care a observat din timp la el aceste semne.

In videoclipul postat pe Instagram, Denise Jonas a dezvaluit ca fiul ei a fost diagnosticat cu diabet de tip 1 in urma cu 18 ani. Nick a urmat-o adaugand ca a experimentat „toate simptomele”, inclusiv urinare frecventa, sete excesiva, epuizare si pierdere in greutate inexplicabila.

„Nick era un copil foarte energic”, a spus Denise. „Era foarte motivat, asa ca atunci cand a inceput sa prezinte aceste semne, am fost alarmata, dar o vreme cred ca am fost in negare.”

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Nick Jonas (@nickjonas)

Nick a remarcat ca familia lui si „mai ales” mama lui „au observat o schimbare la mine”, ceea ce a dus in cele din urma la diagnosticul sau, cu toate ca atunci nu exista o constientizare in jurul diabetului, asa cum se intampla acum.

„Am fost norocos sa am in jurul meu familia care a observat aceste semne, m-a ajutat sa iau decizia de a ma testa si, in cele din urma, mi-a salvat viata”, a scris vedeta pop.

„In calitate de proaspat tata, inteleg cat de important este sa fiu atent la aceste semne pe masura ce fiica mea creste”, a adaugat el. Se refera la fiica lui, Malti Marie Chopra Jonas, in varsta de aproape 2 ani, pe care o are impreuna cu sotia Priyanka Chopra Jonas.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Nick Jonas (@nickjonas)

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Nick Jonas (@nickjonas)

El a mai spus ca spera ca mesajul sau sa ajunga la cat mai multi oameni, astfel incat diabetul de tip 1 sa fie mai usor depistat si diagnosticat. „Asa ca, indiferent daca esti parinte, frate sau sora mai mare, fii atent, vezi acele semne, si mergi sa te testezi daca tu esti cel care le experimenteaza…”, a impartasit Nick Jonas.

Cantaretul si compozitorul a mai vorbit in trecut despre diagnosticul sau de diabet, dezvaluind pentru People in 2021 ca i-a luat ceva timp sa se obisnuiasca. „Am fost aruncat intr-un vartej cand am fost diagnosticat si a durat ceva timp pana sa-mi dau seama cum sa cantaresc carbohidratii pentru a mentine nivelul de insulina si ce alimente pot sau nu sa consum”, a mai spus Jonas.

El a remarcat ca, dupa ani buni, in sfarsit se simte stapan pe sine in ceea ce priveste boala, dar a recunoscut ca si-ar fi dorit sa aiba un model de urmat atunci cand a primit diagnosticul, la doar 13 ani. Acum, el aspira sa fie acel model pentru tinerii care sufera de diabet. „Pe asta ma concentrez acum”, a spus el.

Foto: depositphotos.com