Desi e diagnosticata pentru a treia oara, Olivia Newton-John nu cedeaza in fata cancerului de san

1
De Maria Constantin
17 sept. 2019

Cantareata australiana in varsta de 70 de ani a vorbit despre lupta sa cu cancerul de san, boala cu care a fost diagnosticata a treia oara.

In august, Olivia Newton-John a anuntat in emisiunea de televiziune „60 Minutes” ca sufera de cancer in faza terminala si ca nu stie cat mai are de trait. Ea a spus ca boala a ajuns in stadiul 4 de metastaza, iar celulele canceroase s-au raspandit si in alte parti ale corpului.

Dar legendara actrita nici nu concepe sa cedeze in fata bolii si incearca sa o invinga din nou. Intr-o conferinta de cercetare organizata luni, la Melbourne, in Australia, ea a discutat cu profesorul Grant McArthur.

Imbracata intr-un costum rosu si cu o camasa alba, Newton-John arata foarte bine si a discutat deschis pe scena, in fata publicului, despre lupta sa cu cancerul. In sala s-a aflat si sotul ei, John Easterling, relateaza 7news.

„Scopul final este sa vindecam oamenii de cancer. Suntem norocosi ca avem posibilitatea sa primim tratamente bune in Australia”, a scris vedeta pe pagina de Twitter a conferintei.

Newton-John a declarat anterior ca foloseste marijuana medicinala pentru calmarea durerilor si pentru imbunatatirea calitatii vietii, in timp ce urmeaza alte tratamente.

Eliberarea de durere

Sotul ei, fondatorul companiei Amazon Herb Company, a plantat in curtea casei din Santa Barbara, California, cannabis medicinal, iar Olivia Newton-John considera ca acesta este o „o alternativa sigura”, dupa mai multe luni in care s-a confruntat cu dureri insurportabile si nopti nedormite. Ea a subliniat ca a recurs la aceasta solutie dupa ce s-a consultat cu medicii.

Olivia Newton-John a participat anterior si la conferinta Cannabis Science 2019, desfasurata in Portland, la care a fost prezenta si fiica sa, Chloe Lattanzi.

„Am inlocuit morfina cu canabisul, vreau sa stie toata lumea asta. Aveam osul sacru fracturat atunci si eram hotarata sa nu devin dependenta de morfina. Din fericire, am reusit sa ies din asta”, a spus ea la coferinta.

„Cand am inceput sa iau cannabis, nivelul de durere a scazut mult si era suportabil. Eram mai mobila si puteam sa dorm. Mi-a risipit si anxietatea”, a adaugat aceasta.

Actrita a fost orientata spre aceasta abordare de catre sotul ei, John. „Markerii de cancer ai Oliviei se duc in directia buna. Este a treia revenire a cancerului de san in stadiu 4 si de obicei nu vezi asta in aceasta faza”, a declarat el.

Olivia Newton-John a fost diagnosticata prima oara cu cancer la san in 1992. Ea s-a vindecat si a desfasurat mai multe campanii pentru efectuarea de analize care sa depisteze la timp aceasta maladie.

„Sunt bine. Infloresc!”

In 2013, cantareata a fost dignosticata pentru a doua oara. Cancerul s-a extins atunci la umar si a fost descoperit din intamplare, dupa un accident auto.

Vedeta a primit al treilea diagnostic in 2017 si a fost nevoita sa-si amane un turneu in Canada si SUA. Ea a crezut ca durerile erau provocate de sciatica, dar medicii au descoperit ca metastazele s-au raspandit in osul sacru, iar o tumora a fost depistata la baza coloanei vertebrale.

In prezent, Newton-John urmeaza tratamentul de specialitate si a anuntat ca nu cedeaza in fata bolii. „Sunt bine. Infloresc! Asta am de spus”, a declarat ea, citata de People.

Foto: Shutterstock.com