Trecutul dureros al unei vedete: Demi Moore a fost violata la 15 ani

1
De Maria Constantin
24 sept. 2019

Desi nu crede ca mama sa a vandut-o inainte de comiterea violului, vedeta ramane cu certitudinea amara ca aceasta a luat banii oferiti de faptas.

In cartea sa biografica, „Inside Out”, lansata azi, Demi Moore a scris si despre violul al carei victima a fost la varsta de 15 ani, cu doar un an inainte ca ea sa-si inceapa cariera in lumea filmului. Vedeta a facut mai multe dezvaluiri despre acest eveniment traumatizant din viata ei in editia de luni a emisiunii „Good Morning America”, difuzata de postul de televiziune ABC cu o zi inainte de lansarea volumului.

Actrita in varsta de 56 de ani i-a spus realizatoarei emisiunii, Diane Sawyer, ca barbatul care a violat-o a intrebat-o apoi: „Cum e sa fii vanduta de mama ta pentru 500 de dolari?”.

Intrebata de Sawyer daca crede ca mama ei a vandut-o, vedeta a raspuns: „Nu”. „In adancul inimii mele, nu cred ca a fost o tranzactie directa. Dar totusi i-a dat cheia ca sa intre in casa si m-a pus in pericol”, a adaugat ea.

A luptat pentru viata mamei

In cartea sa, Demi povesteste despre copilaria sa, marcata de dependenta de alcool a parintilor, si despre cum a fost nevoita sa se descurce intr-un mediu intesat de infidelitate si conflicte. Ea a aflat mai tarziu ca barbatul la care tinea nu era tatal sau biologic. „Am simtit ca nu eram dorita sau ca nu meritam sa fiu acolo”, a scris actrita.

Demi Moore vorbeste despre traumele violului si dependentei de alcool in noua ei carte biografica

Dupa ce a fost parasita de tatal vitreg, Demi s-a simtit responsabila sa aiba grija de mama ei, o sarcina pe care si-a asumat-o singura si care s-a dovedit o mare provocare, scrie People. Avea doar 12 ani cand mama sa a incercat prima oara sa se sinucida si povesteste in volumul biografic cum se chinuia, folosindu-si degetele, sa-i scoata pastilele din gura.

Iar acesta a fost doar unul dintre multe episoade cu care s-a confruntat, tot incercand sa-si impiedica mama sa-si ia viata. „Copilaria mea se dusese. Acela a fost momentul care mi-a schimbat viata”, a scris Demi despre prima tentativa de suicid a mamei.

Caderi si urcusuri

Actrita americana a avut o copilarie nefericita. S-a mutat de vreo 30 de ori, dintr-un loc in altul. Tatal vitreg, Danny Guynes, s-a sinucis in 1980, iar ea a fost nevoita sa se descurce cu o mama alcoolica. Demi spune ca a trecut peste toate si ca s-a impacat cu mama inainte de moartea acesteia, in 1998.

Dupa ce a cunoscut succesul, Demi Moore s-a pierdut in dependenta de droguri si de alcool, la mijlocul anilor ’80. A reusit sa-si revina, iar cariera sa a continuat traiectoria ascendenta. Dar in ianuarie 2012, dupa luni la rand in care a tinut-o dintr-o petrecere in alta si si-a supus corpul unor diete extreme, vedeta s-a prabusit intr-o serie de convulsii in casa ei din Los Angeles. S-a internat intr-un centru de dezintoxicare, unde a primit tratament pentru dependenta si tulburari alimentare.

Demi Moore vorbeste despre tendintele ei autodistructive din trecut si despre frustrarea de „a nu fi de ajuns”

Moore a vorbit despre dificultatile sale in discursul pe care l-a rostit in octombrie 2018 la premiile Peggy Albrecht Friendly House’s 29th Annual Awards Luncheon. „Cred ca in vietile noastre exista momente definitorii care ne formeaza si ne dau directia in care ne indreptam. In ceea ce ma priveste, oricat succes as fi avut, niciodata nu m-am simtit suficient de buna. Ajungesesem sa nu mai am niciun respect pentru mine”, a spus ea.

„Iar aceasta cale autodistructiva m-a adus foarte repede intr-un moment de criza. Din fericire, doi oameni pe care abia ii cunosteam m-au ajutat si mi-au dat o sansa”, a continuat vedeta. „De fapt, era mai mult un fel de ultimatum… daca tot nu murisem, trebuia sa ma ridic”, a adaugat ea.

„Mi-au dat o sansa sa-mi redresez drumul vietii inainte de a distruge tot. Si le sunt recunoscatoare pentru ca fara oportunitatea lor, fara sa creada in mine, n-as mai fi aici.”

Foto: Getty Images