Va exista sezonul 2 pentru „The Queen’s Gambit“?

1
De Maria Constantin
4 mart. 2021

Povestea din serialul care a cucerit o multime de fani se termina acolo unde se sfarseste cartea. E posibila o continuare?

Serialul care spune povestea lui Beth Harmon, o tanara orfana pasionata de sah, cu o inteligenta subestimata, care se impune in cele mai importante concursuri ale anilor ’60, a avut un succes extraordinar.

„The Queen’s Gambit” („Gambitul Damei”) a intrat rapid pe primul loc in top 10 al celor mai urmarite productii Netflix, dar soarta productiei inca este neclara. Harper’s Bazaar are doua vesti: una buna si una rea.

Un semn promitator

Trecem la plus un prim indiciu pozitiv: faptul ca distributia nu ar refuza inca un sezon. Anya Taylor-Joy, cea care a interpretat-o pe Beth, a declarat pentru revista Town & Country: „Ador personajul si as reveni cu siguranta daca mi s-ar cere.”

Actrita crede ca personajul sau a fost lasat intr-o pozitie triumfatoare si este multumita de acest lucru.

Dar Anya nu este singura care ar reveni daca ar exista o continuare. Harry Melling, care l-a interpretat pe Harry Beltik, a spus pentru Town & Country ca este, de asemenea, interesat: „Locul in care am incheiat miniseria este cel in care se termina cartea. Nu stiu daca mai poate fi un sezon, dar s-au intamplat lucruri mai ciudate. Nu e exclus”.

Vestea proasta: Materialul de inspiratie s-a terminat

In viata e bine de multe ori sa pui inainte scenariul cel mai prost. Si, apropo de scenariu, asta e marea problema la „The Queen’s Gambit”. Serialul este bazat pe cartea cu acelasi nume a lui Walter Tevis, care a scris povestea lui Beth Harmon dupa ce a iubit foarte mult sahul in adolescenta si a luptat cu dependenta de medicamente. Tevis a fost diagnosticat in copilarie cu boala cardiaca reumatismala si i s-au prescris multe pastile, ceea ce l-a indreptat spre dependenta.

„Consider ‘The Queen’s Gambit’ un omagiu adus femeilor inteligente. O ador pe Beth pentru curajul si inteligenta ei. In trecut, multe femei erau nevoite sa-si ascunda inteligenta, dar nu si astazi”, a declarat Tevis pentru The New York Times, in 1983.

Din pacate, Tevis nu a scris o continuare a romanului sau, iar adaptarea Netflix se incheie acolo unde se termina si cartea.

Vestea buna: Exista serii limitate care au fost continuate

Daca fanii vor cere un nou sezon, sunt sanse sa fie ascultati, scrie Harper’s Bazaar. Seriile limitate, precum „Big Little Lies”, au revenit cu un nou sezon dupa ce s-au strans suficient de multi fani care si-au aratat interesul, determinand scrierea unui scenariu care extinde povestea originala.

Problema este ca nu toti fanii accepta continuarile unor carti care le plac foarte mult, iar in aceste conditii e greu sa se atinga o masa critica pentru a pune presiune pe producatorii serialului „The Queen’s Gambit”.

Creatorii sunt multumiti de ceea ce au realizat

Per ansamblu, se pare ca oamenii care au facut „The Queen’s Gambit” nu se grabesc sa revina pe platourile de filmare – sunt multumiti de ceea ce au reusit si lucruri par destinate sa ramana asa.

„A fost cea mai buna experienta pe care am avut-o in cariera mea de 30 de ani. Asta spune multe”, a declarat scenaristul si regizorul Scott Frank pentru Entertainment Weekly.

„Habar n-am ce o sa creada publicul despre asta, dar este prima data cand vreau sa exprim cat de fericit sunt. De regula ma tem sa spun asta”, a adaugat Frank.

„Poate ca e mai bine sa lasam publicul sa-si imagineze ceea ce urmeaza”, este de parere si producatorul executiv William Horberg, citat de T&C.

Sanse mici pentru al doilea sezon

Punand plusurile alaturi de minusuri, se pare ca o continuare a serialului este mai degraba improbabila acum.

Taylor-Joy, care a castigat un Glob de Aur pentru cea mai buna actrita intr-o miniserie de televiziune pentru rolul din aceasta productie, a confirmat ca nu exista planuri pentru o continuare a „Gambitului Damei”: „Nu vreau sa dezamagesc pe nimeni, dar n-ar trebui sa ne mai gandim la asta”, a spus ea intr-un interviu pentru Entertainment Tonight, citat de Newsweek. „O vedeti crescand, o lasati in locul potrivit. Asa ca am fost cam surprinsi cand oamenii au intrebat ‘Unde-i sezonul doi’?.”

Anya Taylor-Joy, vedeta din serialul „The Queen’s Gambit“, nu se considera destul de frumoasa ca sa apara in filme: „Arat ciudat“

„Acestea fiind spuse, ador intreaga echipa si as sari imediat sa lucrez cu ei din nou”, a mai spus vedeta.

Cine stie, poate ca lucrurile se vor schimba, acum ca serialul a castigat doua Globuri de Aur.

Foto: PR.