5 moduri prin care poti imbratisa moda sustenabila fara sa faci compromisuri

1
De Flavia Parpala
6 aug. 2018

Exista aceasta idee proconceputa cum ca a face shopping sustenabil inseamna sa cumperi doar haine tricotate sau din canepa, fara forma. De data asta o sa iti demonstrez ca nu e asa!

Descopera cinci moduri prin care poti imbratisa moda sustenabila fara sa faci compromisuri cand vine vorba de stil.

Moda sustenabila: Pune-ti trei intrebari inainte sa cumperi ceva

Cat o sa ma tina? De cate ori o sa o port? Investesc intr-o piesa timless sau un trend? Cand faci o noua achizitie, gandeste-te mereu la ce ai deja in garderoba si asigura-te ca noua piesa este complementara.

Moda sustenabila: Citeste eticheta

Orice detalii despre cum a fost facut produsul, despre materiale, daca contine sau nu ceva organic sau reciclat, absolut totul va fi trecut pe eticheta. Acceseaza si site-ul brandului, unde e posibil, pentru a gasi si mai multe informatii. O sa fii surprinsa cat de multe branduri accorda importanta sustenabilitatii si ofera transparenta in acest sens.

Moda sustenabila: evita materialele sintetice

Stai departe de materialele sintetice precum spandexul, poliesterul, naylonul sau acrilicul. Poarta-le doar din motive pur functionale, de exemplu cand ai nevoie de o piesa waterproof. Pe langa faptul ca nu sunt ideale pentru piele, au un impact negativ asupra mediului. Inclusiv atunci cand sunt spalate, ele lasa reziduuri de plastic.

Moda sustenabila: Evita magazinele fast fashion

Intr-adevar, e mult mai usor si accesibil sa cumperi de la brandurile mari de tip high street. Sunt la indemana, au preturi mici si ofera o varietate de haine. Dar pana si Zara sau H&M au introdus colectii sustenabile. Join life (Zara) si H&M Conscious sunt alternative etice pe care le poti alege. Acum, cu ajutorul internetului, optiunile de shopping sunt infinite, asa ca, cu un pic de rabdare, poti descoperi si alte branduri cu preturi competitive de unde iti poti face cumparaturile.

Moda sustenabila: Nu uita sa donezi sau sa reciclezi hainele de care nu mai ai nevoie

Iti recomand sa faci „curat” in garderoba de doua ori pe an. In primul rand, gandeste-te daca lucrurile de care nu mai ai nevoie ar putea fi un cadou potrivit pentru cineva din familie sau prietenii apropiati. In caz ca raspunsul este nu, mai ai doua solutii: ori donezi, ori reciclezi. Trebuie sa ne asiguram ca industria modei face parte dintr-o economie circulara, iar totul poate sa inceapa de la noi.

Foto: Instagram – The Ecoiste