5 vedete interesate de moda sustenabila

vedete interesate de moda sustenabila
1
De Flavia Parpala
12 aug. 2018

Brandurile de moda sunt tot mai constiente de impactul pe care il au asupra mediului si fac eforturi sa devina mai sustenabile. Aceste eforturi au in vedere atat protejarea mediului, cat si conditiile de munca ale angajatilor lor si o atitudine etica asupra tot ce inseamna business.

Celebritatile au inceput si ele sa se alture curentului, sa promoveze sau sa produca moda sustenabila. Afla care sunt cele 5 vedete interesate de moda sustenabila si care, cu ajutorul social media, pot avea un impact major asupra industriei.

Vedete interesate de moda sustenabila: Stella McCartney

Rude not to…

A post shared by Stella McCartney (@stellamccartney) on

Supranumita si regina sustenabiltatii cand vine vorba de moda, fiica lui Paul McCartney a imbratisat conceptul inca de la inceputul carierei de designer. Ea refuza sa foloseasca materiale de provenienta animala in colectiile sale – piele sau blana- si utilizeaza tehnici sustenabile cand vine vorba de productie.

Stella este o voce importanta in industrie, care, de-a lungul timpului, a initiat diverse gesturi care au socat si au ramas impregnate pe retina noastra, cum ar fi campania de anul trecut, fotografiata la o groapa de gunoi.

Vedete interesate de moda sustenabila: Pharrell Williams

Atlantis is a real place

A post shared by Pharrell Williams (@pharrell) on

Despre Pharell mai toata lumea stie ca colaboreaza cu Adidas si ca este un geniu muzical, dar mai putina lume stie despre proiectele lui cu Bionic Yarn, o companie de textile sustenabile.  Cea mai recenta colaborare in acest sens a fost cu un nume mare din industria jeansilor: G-star Raw ,pentru o linie care trasnforma plasticul din oceane in denim.

Vedete interesate de moda sustenabila: Jessica Alba

Actrita este fondatoarea The Honest Comapany, brand care vinde produse din materiale eco-friendly. Produsele de pe site-ul Jessicai sunt pentru ingrijire personala sau pentru copii, dar ea promoveaza, in general, un stil de viata sustenabil.

Vedete interesate de moda sustenabila: Olivia Wilde

Olivia a fost, in 2015, imaginea H&M Conscious, linia brandului suedez care foloseste materiale organice sau reciclate. Tot ea este fondatoarea Conscious Commerce, o agentie si un incubator care vrea sa integreze consumerismul constient.

Vedete interesate de moda sustenabila: Emma Watson

Actrita Emma Watson este un adevarat avocat al drepturilor femeilor si un protector al mediului. Mai mult de atat, Emma Watson a declarat ca ar lucra pro bono pentru oricine isi doreste sa isi transforme garderoba intr-una mai sustenabila.

Foto: Instagram – Stella McCartney