Intalnirea cu Robin Sharma sau cum iti indeplinesti orice dorinta

1
De Andreea Raicu
27 sept. 2016

Cred cu tarie ca ORICE iti doresti in viata ti se poate intampla. Si am multe exemple care, o data impartasite prietenilor mei, au starnit doar zambete dragute pe fetele lor si… atat.

Au zambit diplomat,desigur, dar am simtit ca in mintea lor era un fel de compatimire…“Saraca de ea, cum o crede ca se poate intampla asa ceva?!” pare ca spuneau privirile lor neincrezatoare

Dar pentru ca stiam clar ca, daca iti doresti un lucru, se intampla, nu m-am lasat influentata nicio secunda de parerile lor.

Am uitat sa mentionez ca lucrurile nu se intampla pur si simplu. Trebuie sa indeplidesti cateva conditii:

sa iti doresti cu adevarat! DAR sa fie o dorinta a TA, reala, din inima, nu pentru ca e cool sau pentru ca au si ceilalti

sa faci ceva pentru asta! Nu poti sta pe canapea asteptand sa se intample. Ca sa obtii ceva ce nu ai mai avut pana acum trebuie sa faci ceva ce nu ai mai facut pana acum! Si da, stiu asta e un lucru dificil.

Cum ajunge cititorul sa cunoasca autorul

Unul dintre aceste expemple este intalnirea cu un om pe care il admiram de mult timp. Ii citisem cartile, fusesem la conferintele lui, ii urmaream materialele video. Imi doream sa il intalnesc, sa stam de vorba, sa invat cat mai multe de la el.
Inca de la “Calugarul care si-a vandut Ferrariul”, prima carte pe care am citit-o, am rezonat cu mesajul lui si tocmai de aceea voiam foarte mult sa il intalnesc. Si pentru ca mi-am pus energia in acea directie, mi s-a indeplinit aceasta dorinta

Viata a facut in asa fel incat sa ma intalnesc cu Robin Sharma! A fost o experienta minunata pentru ca am petrecut timp impreuna, am discutat despre India, meditatie, dezvoltare personala, frici, frustrari, viata, schimbare, dragoste, libertatea, disciplina, zona de confort, despre trezitul la cinci dimineata, despre cum poti sa fii mai productiv si mai eficient, despre ce e cu adevarat important, despre sens si multe altele.

Am invatat multe lucruri care deja m-au facut sa vad altfel viata. Si as vrea sa va impartasesc cateva dintre regulile care m-au ajutat.

Fa lucrurile de care esti pasionat
“Dar pe mine ma pasioneaza multe!”, am spus eu. Am inteles ca e vorba despre ce te pasioneaza cu adevarat si nu doar despre lucrurile care doar iti plac. Cu cat esti mai pasionat, cu atat lucrurile o sa-ti iasa mai bine.
Fara pasiune nu poti face nimic asa ca e important sa stii ce iti place cu adevarat si sa faci doar acel lucru, chiar daca te-ar mai incanta altele cinci.

Nu te pierde in toate lucrurile care par “oportunitati de neratat”
Asta e ceva cu care ne confruntam cei mai multi pentru ca traim intr-o lume cu atatea “oportunitati”, care ne striga din toate partile. Oportunitati care par de neratat, desigur… si uite asa ne diluam energia si atentia! Provocarea este sa faci lucrurile care trebuie, nu sa faci lucrurile cum trebuie.

Fii disciplinat
Am inteles ca daca vrei sa reusesti, fara disciplina, nu se poate! In haos, nu functioneaza nimic pe termen lung. Ca sa reusesti, ai nevoie de reguli pe care e important sa le respecti, evident asta daca ai setat si un obiectiv pe care vrei sa il atingi.

Focuseaza-te
Traim intr-o lume plina de notificari care vin din toate directiile. Asta ne face complet neproductivi. Stiti ca ori de cate ori ne oprim din munca sa citim un mesaj sau un e-mail, avem nevoie de 11 minunte sa ne conectam inapoi la ceea ce faceam inainte?
Pe langa ca e o pierdere de timp, devenim complet neproductivi pentru ca focusul nostru nu mai e acolo unde e nevoie. Asa ca e esential sa nu ne pierdem in notificari, telefoane si alte lucruri care ne distrag atentia daca vrem sa fim productivi si eficienti.

Fii constant
Cu totii incepem extrem de entuziasmati un proiect, dupa care interesul scade treptat pentru ca ne-am consumat toata energia. E important sa invatam sa facem asta, sa fim constanti pentru ca in viata avem de alergat nu sprinturi, ci un maraton intreg.

Iesi din zona de confort
Da, asta am inteles dupa calatoria in India. Acolo am inteles ca daca vreau sa obtin ce imi doresc trebuie sa ies cat mai des din zona de confort si asta m-a facut si acesta situatie. Mi-am dorit sa il cunosc pe Robin Sharma si am facut ceva ce n-am mai facut pana atunci… si a functionat… pentru ca functioneaza INTOTDEAUNA

Dream BIG! Anything is possible!

Am simtit sa va povestesc despre aceasta experienta pentru ca mi-am dorit sa va arat ca se poate si ca trebuie sa aveti curaj sa faceti ceea ce va doriti. Stiu ca pare greu – si poate chiar si este la inceput, pentru ca va vin in minte cele 10000 de motive pentru care nu ar trebui sa indrazniti sa va urmati inima -, dar cu putin efort reusti sa va invingeti mintea si sa ajungeti acolo unde va doriti!

Marturisesc ca m-a amuzat sa le povestesc prietenilor si sa observ reactia celor care initial zambeau politicos cand le spuneam despre dorinta mea de a-l cunoaste pe Robin. Cumva, ma bucur pentru ca poate asa incep sa creada si ei ca ORICE iti doresti cu adevarat este posibil. Pentru mine aceasta a fost inca o intamplare care mi-a intarit convingerea. So dream BIG!

Anything you can actually visualise can be real!