cea mai fericita tara din lume

Care este cea mai fericita tara din lume? Nu te mai tinem in suspans! Dupa ce doi ani la rand a ocupat pozitia a patra in topul World Happiness Report (o initiativa globala ce a fost lansata de ONU in 2012), Norvegia se poate mandri in 2017 ca pe teritoriul ei se afla cei mai fericiti oameni, avand un scor general de 7,537.

Tarile nordice europene au cele mai fericite populatii si au castigat cel mai mare punctaj global in acest clasament, scrie cnn.com, care a publicat studiul la inceputul acestei saptamani. Castigatoarea de anul trecut, Danemarca ocupa in 2017 pozitia secunda, fiind urmata de Islanda, Elvetia, Finlanda, Olanda, Canada, Noua Zeelanda, Australia si Suedia.

Cum s-a stabilit ca Norvegia este cea mai fericita tara din lume

Pentru efectuarea clasamentului care arata ca Norvegia este cea mai fericita tara din lume, autorii studiului au luat in calcul mai multi factori, ca PIB-ul (valoarea totala a productiei de bunuri si servicii produse de populatia unei tari intr-o perioada determinata de timp) per locuitor, speranta de viata, sprijinul social, incidenta coruptiei in administratie si afaceri, libertatea sociala si generozitatea masurata in donatii recente.

Pe ce loc se afla Romania in acest clasament

In topul World Happiness Report, organizat de Sustainable Development Solutions Network si care stabileste care este cea mai fericita tara din lume, Romania ocupa locul 57, cu un scor mediu de 5,825. Tara noastra a obtinut scoruri bune in ceea ce priveste starea de bine in randul copiilor, masurata in functie de trei indicatori: satisfactia fata de viata in general, gradul de fericire inregistrat in ultimele 14 zile si atitudinea fata de viitor (optimism sau negativism). Este o imbunatatire vizibila fata de anul trecut, cand Romania ocupa abia pozitia 71, cu un scor mediu de 5,528.

In mod surprizator, germanii se afla doar pe locul al 16-lea si englezii pe pozitia 19. Americanii au coborat o pozitie fata de anul trecut si sunt pe locul al 14-lea. Cehia, Polonia si Republica Moldova au obtinut scoruri mai bune decat noi in acest clasament, iar mai nefericiti decat romanii sunt bulgarii si grecii.

In clasamentul care prezinta cea mai fericita tara din lume in 2017, au fost introduse 155 de tari din toata lumea. Tarile cu cele mai nefericite populatii sunt Yemen, Sudanul de Sud, Liberia si Guineea.

Daca ti s-a parut interesant articolul cu studiul care arata cine ocupa pozitia fruntasa in ceea ce priveste cea mai fericita tara din lume, citeste si: Cei mai fericiti oameni sunt cei care raman elevi toata viata.

Foto: Guliver