cele mai bune plante de vara

Vremea calduroasa de vara inseamna timp petrecut in aer liber. Petreceri in curte sau relaxare pe terasa sau in balcon. Daca vrei cel mai frumos decor, ai nevoie de cele mai bune plante de vara.

Pentru ca da, exista plante care se dezvolta in lunile de vara, care reimprospateaza spatiul in aer liber. Cele mai bune plante de vara sunt acelea care au nevoie de o ingrijire minima, nu necesita udari frecvente si nu sunt sensibile la caldura si la razele soarelui.

Cele mai bune plante de vara

Salvia

Salvia este perfecta pentru o gradina de vara, pentru ca este usor de intretinut. E bine sa o plantezi in zonele cele mai insorite si sa o uzi doar o data pe saptamana.

Coada soricelului

O planta usor de intretinut si plina de flori. Ideala si pentru interiorul casei. Si una dintre cele mai bune plante de vara, inflorind in toate lunile din sezonul cald. Trebuie plantata neaparat la lumina soarelui, cu spatii de 12 pana la 24 centimentri intre flori, pentru ca este o planta ce creste in tufe. Nu are nevoie de apa decat daca este seceta.

Echinacea

Una dintre cele mai bune plante de vara pentru ca vine intr-o varietate de culori. Trebuie plantata intr-o zona unde primeste cel putin sase ore pe zi lumina solara. Este o planta nepretentioasa, neavand nevoie de sol foarte bun. Daca florile sunt mici sau nu cresc, poti fertiliza solul.

Iarba grasa

Este o planta suculenta, astfel incat poate sa reziste in temperaturi ridicate si sa infloreasca toata vara. Iata de ce este una dintre cele mai bune plante de vara. Trebuie plantata in plin soare si in pamant bine drenat. Daca o tii intr-un ghiveci sau un vas, ai nevoie de un amestec de sol bogat in substante nutritive, care se gaseste de obicei din comert. Planta prospera in conditii uscate, dar e bine sa ii pui apa daca simti solul foarte uscat la atingere. Nu exagera cu apa!

Citeste si: Flori de camera care iubesc intunericul si nu soarele.

Foto: Guliver