cele mai frumoase orase din Italia Sardinia

Sunt sigura ca aproape toata lumea a vazut macar o data-n viata un oras italienesc. Dar in cele mai multe cazuri este vorba despre Roma, Venetia, Florenta sau Milano.

Insa dincolo de ele exista o multime de alte locuri spectaculoase si mai putin turistice in care e o placere sa te plimbi si sa te bucuri de gustul inconfundabil al bucatariei italienesti. Azi iti prezentam 3 dintre cele mai frumoase orase din Italia in care n-au ajuns chiar toti oamenii din jurul tau!

Cele mai frumoase orase din Italia: 3 destinatii de-ncercat

Alberobello, Puglia

Alberollo cele mai frumoase orase din Italia

Trulli este denumirea constructiilor unice, tuguiate, din piatra, care se gasesc in Alberobello. Daca vrei sa te plimbi printre ele si chiar sa locuiesti in una (se gasesc de inchiriat pe Airbnb) atunci pune-ti pe lista de locuri must-see, regiunea Puglia din Italia. Iar daca toti esti acolo nu te limita la plimbari si viziteaza si cateva dintre punctele-cheie ale micului oras: bisericile Sant’Antonio si Saints Cosma, muzeul vinului si muzeul uleiului de masline.

Castelsardo, Sardinia

cele mai frumoase orase din Italia Castelsardo

Acest oras medieval cu un pic peste 5,000 de locuitori are niste case colorate, incredibile, cu vedere la Marea Mediterana. Castelul din Castelsardo, Castello dei Doria, este principalul obiectiv turistic al orasului. Acesta gazduieste Museo del l’Intreccio del Mediterraneo, un muzeu dedicat cosurilor tesute, un important produs de artizanat local.

Sub castel, coboarand prin culoarele din stanga, alaturi de zidul cetatii, sunt doua biserici care de asemenea nu ar trebui ratate daca planuiesti sa dai un tur al orasului. Exista o plaja in afara orasului – Lu Bagnu – accesibila doar cu mașina, dar exista, de asemenea, si o mica plaja frumoasa in Castelsardo, aproape de cele mai multe hoteluri orasului. Este o plaja cu nisip fin, linistita si cu un mic cafe-bar in timpul verii.

Bosa, Sardinia

cele mai frumoase orase din Italia Sardinia

Tot pe coasta de nord-vest a Sardiniei, la aproximativ 40 km sud de Alghero, este situat si acest oras unic si pitoresc. Inconjurat de o zonă rurala salbatica si plaje uimitoare, Bosa si-a pastrat farmecul sau antic si identitate sardiniana si nu a suferit supradezvoltarea altor destinatii de mers la plaja de pe insula. Orasul are un vibe mediteranean relaxat si este un loc perfect unde sa mergi pentru a scapa de stresul vietii moderne. Lonely Planet l-a numit “o bijuterie inca nedescoperita”. Fiind un oras real, populat cu 8000 de locuitori, si nu doar o statiune turistica, el nu se inchide in afara sezonului de vara si este un loc activ si interesant tot timpul anului. Cu toate acestea majoritatea oamenilor prefera sa-l viziteze primavara, toamna si vara.

Tot despre Italia am scris si-n articolul: “De ce mi-a placut mai mult Napoli decat Roma”.

Foto: iStockphoto

Daca ti-a placut acest articol, da like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!