Culoarea galben te binedispune instant

Iti place culoarea galben? Designerii au inceput sa o exploateze la maximum, iar specialistii in decoratiuni interioare au observat ca este timpul ca aceasta culoare, cu toata paleta ei de tonuri, sa revina pe podium.

Fii inaintea celorlalti!, recomanda cei de la housebeautiful.com, si decoreaza casa cu accesorii in culoarea galben sau zugraveste peretii in nuante solare. Ia in calcul ca nu este asa de simplu cand vine vorba despre aceasta culoare. Nu este ca la bleu, o nuanta placuta de aproape toata lumea, ca la gri cel sic, avangardistul negru si energizantul rosu. La galben iti trebuie ceva imaginatie sa combini nuantele, astfel incat sa se potriveasca si sa nu incarce vizual, ca sa oboseasca ochiul sau sa „fure“ din spatiu.

Stimuleaza starea de spirit

Mai ales iarna, cand zilele sunt scurte si mohorate, este foarte placut sa intri intr-o camera luminoasa, care te duce cu gandul direct pe plajele insorite. Designerul Vanessa Arbuthnott spune pentru housebeautiful.com ca aceasta nuanta te ajuta sa ai o viziune mai optimista asupra vietii, te inveseleste si, in general, te transforma intr-o persoana pozitiva. Efectul benefic dureaza cel putin cat timp te afli in zona cu pricina.

Culoarea galben intensifica nuantele din camera

Poti decora prin casa apeland la combinatia ideala galben-gri, dar la fel de bine poti combina nuanta cu oricare alta culoare care exista deja in camera. Vei vedea ca galbenul da un plus de valoare celorlalte tonuri. Pur si simplu le da viata si stralucire!

Amplifica lumina din interior

Ai nevoie de corpuri de iluminat cu putere mai mare? Incearca sa „presari“ prin camera accesorii solare sau vopseste un perete, doi, in tonuri de galben electric. Culoarea galben face camerele sa para mai luminoase, chiar si atunci cand folosesti tonuri calde, estompate. Nu te sfatuiesc sa alegi o nuanta electrizanta in dormitor, pentru ca nu te vei mai putea odihni cum trebuie; favorizeaza insomniile.

Daca esti mai mult cu albastrul, cu nuantele cerului si ale marii, vezi ce amenajari interioare in stil mediteranean poti face in casa!

Foto: Guliver