Cumparaturi online de Sarbatori: protejeaza-ti datele cand folosesti cardul

Marile magazine au oferte speciale, reduceri sau pachete promotionale, asa ca tentatia sa faci cumparaturi online de Sarbatori este destul de mare. Daca preferi sa scapi de aglomeratia din centrele comerciale si sa ai o experienta placuta atunci cand faci shopping, este bine sa tii cont de cateva sfaturi care te ajuta sa iti protejezi datele in momentul in care folosesti cardul sau alte date de identificare, scrie mashable.com

In anul 2016, cei de la Visa au efectuat un studiu de piata si au observat o crestere cu 18% procente in ceea ce priveste metoda de plata pe care o utilizeaza cele mai multe persoane. Aceasta crestere este cu doua procente mai mare fata de anul anterior, cand procentul era de 16%.

Tot mai multe persoane aleg sa faca cumparaturi online de Sarbatori, iar motivul este destul de simplu: ele pot sa cumpere sigur si eficient orice isi doresc.

Cu toate acestea, specialistii atrag atentia asupra importantei protejarii datelor cu caracter personal, intrucat au fost inregistrate mai multe fraude.

Asadar, daca vrei sa ai o experienta placuta atunci cand faci cumparaturi online de Sarbatori, este bine sa tii cont de cateva sfaturi!

Cum iti protejezi datele cand faci cumparaturi online de Sarbatori

1. Asigura-te ca accesezi o adresa valida de internet si ca aceasta are toate codurile de identificare. Este important sa verifici toate informatiile din pagina de contact sau din pagina cu termeni si conditii si astfel nu va mai fi cazul sa iti faci griji in privinta datelor cu caracter personal.

2. Este esential ca dispozitivul pe care il folosesti sa fie la zi cu toate programele de protejare a datelor cu caracter personal. Protejeaza-ti laptopul, telefonul sau unitatea desktop de virusi, intrucat foarte multi hackeri folosesc programe speciale pentru a comite furt de identitate sau alte fraude.

3. Foloseste un card special pentru cumparaturi, care nu este legat direct de contul tau bancar. Indiferent ce metoda de plata folosesti, trebuie sa te asiguri ca datele tale sunt protejate.

4. Nu completa mai multe informatii decat este cazul. Pentru comenzile online, este suficient sa lasi doar numele, adresa si numarul de contact.

5. Monitorizeaza-ti banii pe care ii ai in cont si opteaza pentru a primi prin SMS orice modificare ce apare in contul de pe care faci cumparaturi online de Sarbatori.

6. Seteaza alerte care sa te avertizeze in momentul in care sunt efectuate plati pe care nu le-ai aprobat. Este recomandat sa aloci o suma minima pentru cumparaturile pe care le faci online si sa soliciti sa primesti notificari de fiecare data cand faci cumparaturi mai mari.

7. Aboneaza-te la o firma sigura de internet si asigura-te ca nimeni nu iti acceseaza dispozitivul pe care il folosesti pentru a face cumparaturi online de Sarbatori. Evita sa te conectezi la retele Wi-Fi care nu sunt sigure sau care permit accesul fara parola sau alte date de identificare.

8. Orice parola pe care o folosesti trebuie sa contina cel putin opt caractere, dar sa fie si usor de memorat. Foloseste litere, cifre sau caractere speciale pentru a-ti seta parola pentru conturile de cumparaturi.

9. Nu accesa reclame sau promotii care nu par sigure si intra doar pe acele site-uri pe care faci cumparaturi constant si care sunt sigure.

10. Este important sa accesezi acele platforme care necesita doi sau mai multi pasi pentru a face cumparaturi (autentificare si verificare).

Iata si un articol cu cele mai mari greseli pe care la fac oamenii cand cumpara cadouri!

Foto: Guliver