idei pentru decorarea casei camera

Primavara e momentul oportun ca sa-ti decorezi casa insa nu te apuca de munca fara un plan bine stabilit. Iata cateva idei pentru decorarea casei si cateva puncte de care nu trebuie sa te desprinzi orice ai face!

Cand vrei sa iti decorezi casa te poti trezi intr-un haos general. Nu stii de unde vrei sa incepi si nici ce pasi trebuie sa urmezi ca sa ajungi la rezultatul dorit. Acest proces poate deveni, de asemenea, frustrant atunci cand ai impresia ca lipseste ceva desi aparent ai facut totul corect. Cu siguranta, ai nevoie de cateva idei pentru decorarea casei.

Tocmai de aceea o lista cu lucruri pe care trebuie sa le iei in calcul iti poate usura procesul prin care-ti decorezi casa.

Idei pentru decorarea casei – 6 pasi esentiali ca sa-ti decorezi casa ca la carte

1. Determina stilul pe care-l doresti. Cum arata rezultatul pe care-l visezi? Este contemporan? Modernist? Eclectic? Shabby chic? Stiind ce stil ai de gand sa folosesti iti va fi mult mai usor sa te decizi asupra mobilierului.

Alege-ti o linie clara si tine-te de ea. Nu te lasa sedusa de alte idei!

2. Stabileste functionalitatea camerelor. Este o camera de zi pentru distractie, dar si de lucru? Un dormitor cu un spatiu de birou, dar si cu o zona de relaxare? Stiind modul in care doresti spatiul iti va fi mai usor sa te gandesti la tipurile de mobilier de care ai nevoie.

Idei pentru decorarea casei – cum imparti camerele

3. Cum iti imparti fiecare camera. Odata ce ai stabilit modul in care-ti doresti sa functioneze spatiu, determina cum ai de gand sa sectionezi fiecare camera. O camera poate avea 2, 3 sau chiar 4 sectiuni diferite. Totul depinde de modul in care vrei sa utilizezi spatiul.

4. Identifica peretele care constituie zona de interes a camerei. Intr-un dormitor, este de obicei zidul in dreptul caruia este asezat patul. Intr-o camera de zi, ar fi peretele unde este semineul sau televizorul.

Idei pentru decorarea casei – cum determini schema de culori

5. Determina schema de culori. Va fi o camera complet alba? Ti-ar placea o combinatie glam de negru si auriu? Sau cateva pete de culoare? Totul depinde de tine. Daca nu esti sigura pe ce vrei poti cauta oricand surse de inspiratie pe www.letschipit.com.

6. Decoreaza fiecare sectiune cu punctele ei individuale de atractie. De exemplu: sa presupunem ca ai o zona de relaxare in dormitor, incearca sa-i conferi si acesteia la fel de multa importanta cum ii conferi patului. Poti face asta fie folosind pete de culoare, fie alegand piese de mobilier statement.

Foto: Thinkstock