Flori de camera care iubesc intunericul si nu sunt pretentioase.

Nu toate plantele au nevoie de lumina soarelui si de umiditate pentru a supravietui. Sunt flori de camera care iubesc intunericul si nu sunt pretentioase cand vine vorba de apa. Mai mult, daca intra in contact cu razele soarelui, pot muri. Le stii? Ai vreuna in casa?

Printre plantele de apartament care nu suporta caldura si lumina puternica a soarelui se numara Violeta de Parma. Alte flori de camera care iubesc intunericul sunt prezentate pe site-ul publicatiei online Reader’s Digest. Noi am selectat pe cele mai intalnite in casele de la noi.

Aglaonema sau „planta intunericului“

O gasesti prin birouri si in spatii fara lumina, cum sunt holurile, pentru ca Aglaonema nu are nevoie de prea multa lumina naturala.

Desi in engleza poarta denumirea „Chinese Evergreen“, la noi numele ei a fost adaptat in „planta intunericului“, probabil pentru ca nu agreaza lumina, ci locurile umbroase. Trebuie s-o uzi o data sau de doua ori pe saptamana, in functie de umiditatea mediului in care este tinuta.

Flori de camera care iubesc intunericul – Violeta de Parma

Se mai numeste Violeta Africana si din aceasta specie fac parte si panselutele noastre. Violetele prefera un mediu umbros, asa ca te sfatuim sa nu le asezi in bataia soarelui, pentru ca vor suferi. Uda-le des cand e cald afara si fereste-i frunzele de umezeala. Mucegaiesc rapid.

Filodendronul este „planta indragostitilor“

„Philodendron“ sau, cum ii spunem noi, filodendron, este numele generic pentru cateva sute de specii. Printre acestea se numara Philodendron Scandens, care are frunze in forma de inima si, de aceea, mai este cunoscut si ca „planta indragostitilor“.

Daca esti la inceput de capitol cu florile de apartament, iti recomand o specie de filodendron. Este foarte usor de intretinut si rezista foarte bine in caz ca uiti de ea cateva zile. De asemenea, iubeste intunericul mai mult decat soarele puternic si prefera mediul umed, deci trebuie doar sa ai grija sa-l uzi periodic.

Sanseviera sau „Limba soacrei“

Putini o stiu sub denumirea de Sanseviera, cu toate ca aceasta planta este foarte raspandita in casele noastre. Sanseviera sau, cum ii spunem noi, „limba soacrei“ nu are pretentii mari in aceea ce priveste mediul unde creste, cu conditia sa nu fie expusa direct la soare.

Tolereaza mai bine intunericul si lumina artificiala decat pe cea naturala si nici nu trebuie udata des. Este ideala pentru perioadele cand pleci in vacante.

Limba soacrei face parte din plantele care se tin in baie, ca sa improspateze aerul.

Foto: Guliver

Daca ti s-a parut interesant acest articol, da like paginii noastre de Facebook si o sa gasesti acolo si alte articole asemanatoare!