Pages: 1 2

Trucuri pentru o amenajare interioara cu personalitate

Un perete alb nu se demodeaza niciodata, se potriveste oricarei incaperi indiferent de dimensiuni, stil sau culoarea mobilierului, reprezentand astfel solutia cea mai la indemana cand realizam o amenajare interioara.

Atunci cand dorim sa aducem un aer proaspat locuintei noastre, alegem de cele mai multe ori sa reimprospatam finisajul peretilor. Sunt primii care se deterioreaza si in acelasi timp sunt primii care atrag atentia celor care ne trec pragul casei. Nimic gresit in acest lucru, dar daca ne dorim cu adevarat o amenajare interioara extrem de personala, care sa ne reflecte personalitatea si sa ne determine sa ne bucuram din plin de timpul petrecut acasa, trebuie sa renuntam la clasicul perete alb.

Trucuri pentru o amenajare interioara cu personalitate

Schimba culoarea unui perete alb, foloseste un tapet inspirat sau decoreaza-l cu rafturi cu carti si rame foto

Iti propunem mai jos cateva modalitati de a insufleti spatiul casei tale prin gasirea unei solutii pentru monotonul perete alb. Am avut in vedere ca investitia sa nu fie uriasa si speram sa te convingem sa indraznesti sa schimbi ceva. Ti se va schimba si starea de spirit!

Culoare statement

Solutia cea mai la indemana si totodata cea mai economica este vopsirea acestui perete alb intr-o alta nuanta. In cazul in care camera este una de dimensiuni reduse si pare deja extrem de incarcata de obiectele de mobilier, opteaza pentru nuante pastel. Pentru interioarele minimaliste sau in cazul unui living de dimensiuni ample, iti recomandam o culoare statement care sa dea personalitate spatiului. Daca ai un prieten talentat care este student la Arte, invit-o sa realizeze o pictura sau un model pe acest perete. Incearca totusi sa nu exagerezi si opteaza pentru un model cat mai simplu. In cazul in care nu esti multumita de rezultatul obtinut este foarte usor sa renunti la el prin aplicarea unui alt strat de vopsea.

Tapet/Tapiterie

O alta solutie de efect pentru clasicul perete alb este folosirea unui tapet cu un imprimeu modern sau cu influente clasice. Puteti opta pentru un tapet intr-o nuanta care predomina in amenajarea interioara sau pentru un imprimeu ralizat pe o culoare puternica: fuchsia, verde smarald sau albastru marin. Pentru cele mai curajoase, care au adoptat un stil eclectic sau un mix de elemente clasice cu elemente moderne, tapiteria sau un tapet textil reprezinta o alegere extrem de eleganta si de bun gust.

Raft cu carti

Poti acoperi intregul perete cu un raft plin cu carti. Acestea nu trebuie neaparat sa faca parte din aceeasi colectie, te poti folosi de o gama larga de carti, cu diverse coperti de diferite dimensiuni, asa cum se gasesc in orice biblioteca. Iti recomandam sa personalizezi raftul si sa alegi tu dimensiunile spatiilor de compartimentare in functie de cartile sau obiectele decorative pe care le vei expune. Este de preferat ca raftul sa nu aiba partea din spate, sa ofere transparenta asupra peretelui (preferabil colorat), iar spatiile de compartimentare sa fie inegale.

Pages: 1 2