evenimente pentru biciclisti la Institutul Francez

Vineri, pe 10 iulie, Institutul Francez initiaza campania „A velo au cinema – Pedaleaza spre cinema”, inscrisa in programul de constientizare COP21 asupra riscurilor incalzirii globale. Si cu aceasta ocazie au pregatit tot felul de activitati interesante pentru cei mari si cei mici!

Biciclistii se muta in centrul atentiei pe 10 iulie la Institutul Francez. In intervalul orar 10:00 – 22:00 vei putea invata cum se repara o bicicleta, cum se creaza obiecte din produse reciclabile, iar copiii isi vor testa abilitatile de a conduce o bicicleta. Nu vor lipsi nici proiectiile de film, conferintele sau gustarile delicioase. Iar parcarea de biciclete este pusa la dispozitie de partenerii evenimentului, Groupama Asigurari.

In cadrul evenimentului, BitaColor, primul atelier de vopsit biciclete din Bucuresti, va oferi sfaturi practice pentru repararea bicicletelor. Talentatii intreprinzatori au creat scoala de Mecanica de Biciclete, prin care incurajeaza mersul de bicicleta, alaturi de Comunitatea Biciclistilor din Bucuresti.

La Institutul Francez poti urmari vineri si filmul Soliddream

Remesh prezinta un stand cu produse reciclate, printre care si geanta de bicicleta perfecta. Remesh este marca nascuta din initiativa Ateliere Fara Frontiere de a crea noi oportunitati de angajare pentru persoanele aflate in dificultate, prin reciclarea bannerelor publicitare. Produsele remesh spun povestea unor oameni care, intr-un atelier de insertie socio-profesionala, reusesc sa recicleze tone de materiale publicitare si sa le transforme intr-o gama de genti si accesorii unice de moda etica: genti, portofele, sacose, mape de conferinta, pufuri, sorturi de gradinarit si altele.

#OPTAR va amenaja un traseu unde copiii isi vor putea testa abilitatile de a conduce bicicleta. Copiii cu varsta intre 5 si 11 ani sunt asteptati in curtea Institutului Francez la ateliere de indemanare pe bicicleta. Prin joaca, copiii se vor pregati pentru varsta cand vor circula frecvent pe bicicleta pe drumurile publice. Participantii vor fi recompensati cu premii.

Din cadrul evenimentului nu vor lipsi nici filmele, adresate unui public cat mai variat. Pasionatii de biciclete sunt invitati sa vizioneze filmul Solidream. Pelicula prezinta un grup de prieteni din copilarie, care se hotarasc sa porneasca intr-o calatorie in jurul lumii, parcurgand 54000 km, plini de aventuri. Propunandu-si sa ajunga la extremitatile planetei, ei trec prin desertul din Atacama si Australia, ajung pana in Antarctica, se supun toridei jungle amazoniene, construiesc o pluta pentru a cobori pe raul Yukon, ajung sa cunoasca tinuturile muntoase din Bolivia si din Kargazstan.

Citeste si: “Vrei sa traiesti mai mult? Mergi pe bicicleta”!

Foto: PR