Legende disparute: 5 celebritati care au murit in 2016.

Multi artisti au parasit viata anul acesta. In varful listei cu celebritati care au murit in 2016 se afla un artist complex: Leonard Cohen, care a disparut pe neasteptate. El, dar si alti artisti, au lasat in urma lor opere de nepretuit.

Dintr-un anumit punct de vedere, 2016 a fost un an prost. De ce spun asta? Pentru ca lista cu celebritati care au murit in 2016 e destul de lunga si de… grea. Unii dintre ei au disparut prea devreme si pe neasteptate, altii se luptau cu diferite boli de multa vreme.

Spre finalul anului, cand a murit si Leonard Cohen, Facebookul deja era plin de acuzatii la adresa lui 2016, un an care – din acest punct de vedere – nu a fost deloc bun cu noi. De la actori mai mari sau mai mici, la cantareti de neinlocuit, unul dupa altul au ingrosat lista de celebritati care au murit in 2016.

5 celebritati care au murit in 2016

Prince: 1958 – 2016

Starul Prince a murit la 21 aprilie, la numai 57 de ani. Solistul care a dat un puls nou muzicii cu “Purple Rain”, “When Doves Cry”, “Batdance”, “1999” si “Kiss”, Prince Rogers Nelson a fost gasit mort in studioul sau de inregistrari din Minnesota. Rezultatele testelor efectuate de autoritatile americane au aratat ca Prince a murit din cauza unei supradoze de opioide.

Muhammad Ali: 1942 – 2016

Legenda a boxului, Muhammad Ali a murit in data de 3 iunie, la 74 de ani, dupa o lunga si grea lupta cu boala Parkinson. Prince, prieten de-al lui Muhammad Ali, spunea despre acesta ca “e un idol, un om care inspira alti oameni”. Dorinta sa de a zgudui dominarea “albilor” in America anilor ’60, refuzand sa plece in Vietnam in 1967, a dat curaj numerosilor afro-americani in vremea in care acestia luptau pentru drepturile de baza. Dupa box, Ali s-a implicat in numeroase cauze umanitare, iar in 2005 a primit medalia libertatii (Medal of Freedom), cea mai inalta decoratie posibila pentru un cetatean American, noteaza Mediafax.

Alan Rickman: 1946 – 2016

Actorul Alan Rickman, interpretul profesorului Severus Snape din filmul “Harry Potter”, a murit la 69 de ani, in Londra. Suferea de cancer. Starul britanic a fost cunoscut si pentru rolurile din filme precum “Greu de ucis “, “Truly Madly Deeply” si “Robin Hood, printul hotilor”.

David Bowie: 1947 -2016

Excentricul cantaret David Bowie a fost printre primii pe lista cu celebritati care au murit in 2016. El a murit la 10 ianuarie, la doua zile dupa ce implinise 69 de ani, dupa ce 18 luni s-a luptat in secret cu o boala crunta – cancerul hepatic. Legenda a muzicii britanice, David Bowie a fost cunoscut nu numai pentru muzica sa, ci si pentru rolurile din unele filme, dar si pentru tinutele sale excentrice.

Bowie a fost cantaret, compozitor, producator si inginer de sunet si a castigat mai multe premii BRIT, MTV Music Video si Grammy. Activ pe parcursul a cinci decenii pe scena rock ‘n’ roll si cunoscut prin faptul ca-si reinventa destul de des stilul de a canta, Bowie a fost considerat un influent inovator, in special datorita pieselor sale din anii ’70.

Leonard Cohen: 1934 – 2016

Artist complex, Leonard Cohen a murit in noiembrie, la 82 de ani. Poet recunoscut, romanciar si calugar budist zen aspirant, el a combinat muzica folk cu teme inspirate din sexualitate, ceea ce i-a adus multi admiratori la nivel mondial. Leonard Cohen a publicat peste 12 romane si carti de poezie si a inregistrat peste 20 de albume.

FOTO: leonardcohen.com

Citeste si: Cele mai frumoase 20 de citate ale lui Ioan Gyuri Pascu.