Campania superfemei

Astazi incepem o campanie editoriala pe care eu o iubesc deja. Pentru ca ne va dovedi tuturor cat de multe motive de mandrie avem. Aici. Langa noi. O sa va prezentam saptamanal cate o romanca ce a reusit sa arate ca succesul nu e o consecinta a nepotismelor si nici un accident, ci un rezultat al propriei munci. Doamnelor si domnilor, ele sunt superfemeile!

Iarna incepe in decembrie. Asa sunt regulile, asta e natura. Totusi, in fiecare an, auzim despre autoritatile care au fost luate prin surprindere de venirea ei. Ne miram de banal, vedem normalul ca pe ceva inedit si casacam ochii mari in fata a ceea ce putem anticipa fara probleme.

Care e legatura dintre campania #SuperFemei si aceasta iarna mentionata mai sus? Ei bine, ambele sunt niste normalitati pe care noi le privim ca pe ceva ciudat. Ne intrebam “Cum?” si cautam explicatii subterane.

Ei bine, nu e nimic complicat aici! Da, exista in Romania noastra niste femei care nu au matusi Tamara, nici “un prieten care cunoaste un prieten”, nici lozuri castigatoare la Loto si, in pofida acestor “lipsuri”, au castigat deja pariul! Nu le-a ajutat “sistemul”, nici nu au avut “o vorba buna pusa unde trebuie”.

Sunt femeile care muncesc, care ne dau speranta, care ne inspira, care ne dau curaj. Femei care conduc afaceri de succes, care isi ajuta semenii de la celalalt capat al Pamantului, care au alergat la zece maratoane, care au ajuns pe Everest, femei pe care nu le aplauda nimeni cand merg la culcare, dar care ar merita un piedestal in Piata Universitatii. Pentru ca ele arata ca se poate!

Nu au retete complicate, nu o sa va vorbeasca despre pestisori aurii care le-au indeplinit trei dorinte. O sa cititi insa despre curaj, despre vointa, despre vise, despre munca, despre foarte, foarte multa munca, despre decenta, onestitate si greutati, despre piedici, obstacole si epiuzare. Dar, cel mai des, o sa cititi despre fericire.

Sa nu vi se para ciudat genericul. Am facut mai multe sedinte de redactie si ne-am duelat in sintagme. Cum putem noi sa le numim succint, concret, potrivit pe aceste femei care nu au mutat muntii din loc, ci i-au urcat de la baza pana in varf si nu au clacat?!

Cand mi-a venit in minte Superman, am zambit naiv. Apoi increzator! Pentru ca si ele, precum personajul imbracat cu chiloti rosii peste costum mulat albastru, salveaza lumea si o fac mai buna. O salveaza pentru ca ii dau speranta – arata clar, cu fapte, ca se poate sa facem tot ce ne dorim chiar daca ne-am nascut in Romania! – si o fac mai buna – pentru ca fiecare dintre ele a tras dupa ea cele cel putin un om si l-a scapat de dureri, temeri sau limite.

Asadar, ele sunt superfemeile! Azi va invit sa o cunoasteti pe Cristina. E medic stomatolog. An de an, isi lasa acasa sotul, sora, parintii si prietenii si pleaca la capatul lumii si trateaza gratuit copii din tari subdezvoltate. Se duce de buna voie acolo unde nu e aer conditionat, ci hrana conditionata si munceste de dimineata pana seara in conditii greu de descris. O sa vedeti pozele. Si, facand asta, Cristina e cea mai fericita femeie din lume.

Doamnelor si domnilor, aplauze! Urmeaza “bucati” de umanitate pe care le puteti citi in loc sa luati pastille antistres. O sa va faca ziua mai buna!

P.S. Daca si voi cunoasteti astfel de femei, va rog sa ne scrieti pe adresa [email protected] O sa ne straduim sa le gasim pe toate si sa le scoatem in fata! 

Va multumesc!