cum sa-ti antrenezi creierul

Creierul executa mii de task-uri in fiecare zi. Daca vrei ca acesta sa functioneze la capacitate maxima, exista o serie de exercitii si de obiceiuri care au efecte uimitoare in acest sens. Iata cum sa-ti antrenezi creierul si sa fii mai inteligenta!

Editorii de la brightside.me te sfatuiesc sa renunti la fumat si sa faci multa miscare, deoarece creierul are nevoie de un regim special ca sa se mentina sanatos si tanar. In plus, nu uita sa dormi suficient si sa inveti tot timpul lucruri noi.

Cum sa-ti antrenezi creierul si sa fii mai inteligenta

Set de exercitii zilnice pentru creier

Cum functioneaza

Te ajuta sa te concentrezi mai bine si sa-ti dezvolti abilitatile analitice. Trebuie sa practici acest set de exercitii de mai multe ori pe saptamana.

Ce trebuie sa faci

Spala-te pe dinti cu mana stranga, daca esti dreptaci, sau dreapta, daca esti stangaci. De asemenea, deseneaza cu mana pe care nu o folosesti de obicei.

Daca vrei sa stii cum sa-ti antrenezi creierul, alege rute si trasee diferite in fiecare zi pentru a ajunge la job.

Efectul Mozart

Cum functioneaza

Muzica te poate ajuta sa cresti productivitatea creierului cu pana la 15%. Insa nu orice gen de muzica!

Ce trebuie sa faci

Asculta arii de Mozart cu 20-30 de minute inainte de a incepe serviciul. Acest obicei te va ajuta sa te relaxezi si regleaza bioritmul corpului.

Exercitiu pentru o memorie mai buna

Cum functioneaza

Daca vrei sa stii cum sa-ti antrenezi creierul si sa-ti amintesti mai usor informatii, acest joc de zaruri este foarte eficient. Este folosit pentru a antrena agenti in Serviciile Secrete.

Ce trebuie sa faci

Arunca trei-patru zaruri si apoi acopera-le cu mana. Ridica mana pentru o secunda, priveste rapid, acopera-le din nou si apoi incerca sa iti amintesti numarul care se gaseste pe fiecare zar. Repeta aruncatul zarurilor timp de cinci-sapte minute in fiecare zi si creste numarul de zaruri, astfel incat provocarea sa fie din ce in ce mai mare. Nu trisa!

Jocuri care dezvolta logica si gandirea strategica

Cum functioneaza

Sah, scrabble, domino, poker – toate stimuleaza creierul sa faca rapid conexiuni si cresc capacitatea lui cu pana la 10%.

Ce trebuie sa faci

De doua-trei ori pe sapatamana, joaca sah, scrabble sau poker, in functie de preferinte, si creste dificultatea jocului de fiecare data. Concentrarea si gandirea logica se vor imbunatati dupa primele doua saptamani.

Meniu pentru un creier sanatos

Cum functioneaza

Daca vrei sa stii cum sa-ti antrenezi creierul, afla ca anumite alimente cresc productivitatea acestui organ.

Ce trebuie sa faci

Mananca peste, ciocolata neagra, branza, ulei de masline, soia, usturoi, banane si bea suc de mere.

Sistemul lui Pitagora

Cum functioneaza

Acest exercitiu antreneaza creierul sa retina mai multe informatii si te ajuta sa iti gasesti mai usor calea catre fericire.

Ce trebuie sa faci

La sfarsitul fiecarei zile, scrie pe o foaie principalele evenimente traite si imparte-le in doua: cele care au produs energii pozitive si cele care au generat energii negative. Adauga pe lista ce aveai in plan de dimineata sa faci si ce ti-a iesit foarte bine. Pe baza a ceea ce ai scris, gandeste-te ce ai putea face ca sa cresti senzatiile pozitive. Uita-te inca o data la foaie dimineata, inainte de a pleca la job. Creierul tau isi va aminti cele notate si va lua decizii care se bazeaza pe ceea ce ai scris, in ideea ca va incerca sa repete actiunile care au dus la emotii pozitive.

Citeste, citeste si… iar citeste!

Cum functioneaza

Cititul imbunatateste vocabularul, dezvolta empatia si creste abilitatile analitice cu pana la 15%. Este indicat sa citesti diferite tipuri de carti in fiecare saptamana.

Ce trebuie sa faci

Citeste multa literatura si alege autori din tari diferite.

Alege carti care te ajuta la job.

Cumpara carti din domenii in care vrei sa excelezi in urmatorii cinci ani.

Dragostea stimuleaza functia creierului

Cum functioneaza

Dragostea dezvolta imaginatia, imbunatateste capacitatea organismului de a gestiona stresul si te face mai fericita.

Ce trebuie sa faci

Acorda o ora in fiecare zi pentru… iubire. Asculta povestile celor dragi, imbratiseaza-i, fa complimente, zambeste mai des si bucura-te de momente pasionale in dormitor.

Daca ti-a placut articolul despre cum sa-ti antrenezi creierul si sa fii mai inteligenta, citeste si: Test de inteligenta cu iluzii optice. Accepti provocarea?

Foto: Guliver