cat de necesara e crema de ochi

Anumite produse de ingrijire a pielii nu sunt negociabile: demachiantul, crema cu protectie solara si cea hidratanta sunt mereu in arsenalul nostru personal. Dar crema de ochi se afla intr-o zona neutra. Si nu stim cat de necesara e ea de fapt.

Raspunsul la aceasta curiozitate l-am gasit intr-un material publicat pe site-ul self.com. Beauty-editorii de acolo au vorbit cu dermatologi si esteticieni pentru a afla cat de important este de fapt rolul ei in rutina noastra beauty.

De ce ar trebui sa utilizezi crema de ochi?

“Zona din jurul pleoapelor are cea mai subtire piele de pe corp si din moment ce este in mod constant activa (clipesti de 10.000 de ori pe zi), pielea din jurul ochilor este prima care-si arata varsta”, explica dermatologul Debra Jaliman. Deci, este evident motivul pentru care ar trebui sa-i acordam un plus de atentie.

“Cremele de ochi sunt de obicei gandite pentru a fi mai usoare in textura decat versiunile hidratante pentru fata”, adauga dermatologul Ruta Peckuviene. “Cremele <<grele>> pot creste retentia de lichide si pot amplifica umflaturile din zona ochilor. Plus, ca acele creme obisnuite de hidratare nu au ingredientele specifice care se adreseaza cearcanelor”, spune ea.

Ce ingrediente ar trebui sa cauti cand iti alegi crema?

Gandeste-te la crema de ochi ca la cafeaua de dimineata. “Crema de ochi perfecta ar trebui sa contina cofeina care contracteaza vasele de sub ochi si reduce umflaturile. Aceasta ar trebui sa includa, de asemenea in mod ideal peptide pentru a stimula productia de colagen, pentru a preveni efectul radicalilor liberi asupra pielii si niacinamida, pentru a reduce decolorarea “, explica dr Jaliman. “O crema exceptionala de ochi ar putea contine si mica, un ingredient care reflecta lumina si ajuta la camuflarea cearcanelor”, spune ea.

Cand ar trebui s-o incluzi in ritualul tau de ingrijire?

“Nu exista o anumita varsta la care ar trebui sa incorporezi crema de ochi in ritualul de ingrijire, dar persoanele cu pielea excesiv de uscata, cearcane foarte vizibile sau in curs de dezvoltare sunt cele care ar trebui sa faca asta”, explica Dr. Harold Lancer. “Prevenirea este o tactica mult mai usor de pus in practica si mult mai eficienta decat repararea, iar ingrijirea pielii din jurul ochilor de la 20 de ani va incetini procesul de imbatranire.”

Citeste si: “Crema de ochi si secretul care o face imbatabila”!

Foto: iStockphoto